Lær at læse hurtigt - 4 tips til hurtigere læsning

Læsning er en uundværlig færdighed, som skal forbedre og udvikle sig over tid. Men hvis du ikke læser ofte, kan din læsefærdighed mindskes, og din læsehastighed kan falde betydeligt. Lær at læse hurtigt og forstå bedre, hvad du læser med de effektive tips herunder.

Lær at læse hurtigt - 4 tips til hurtigere læsning

For at forbedre din læsefærdighed og forståelse er det vigtigt at blive en hurtigere læser. Hurtigere læsning er opnåelig, hvis du er villig til at opøve denne færdighed og afsætte tid til at læse dagligt. Det kommer ikke af sig selv, men det kan sagtens lade sig gøre, selv for folk, der normalt læser meget langsomt.

Vi læser ikke langsomt, fordi vi ikke kan finde ud af at læse hurtgere; det er derimod noget, vi har tillært os, muligvis fordi vi tror,a t vi bedre forstår teksten, hvis vi ikke læser hurtigt. Det viser sig imidlertid, at forståelsen også skærpes, hvis man lærer at læse hurtigere. Kort fortalt lærer man hjerne  at arbejde hurtiere, og det betyder også, at den hurtigere forstår, hvad den læser.

Det såkaldte speed-læsning er en færdighed, der kan have en positiv indflydelse på din produktivitet på studiet eller arbejdspladsen, og det kan hjælpe dig med at blive mere beskæftigelsesorienteret. Herunder er nogle tips til hurtigere læsning, som er lette at gennemføre. Med lidt tid og øvelse vil du helt sikkert kunne mærke en effekt.

Lær at læse hurtigere

1. Du må ikke læse højt

Mange mennesker antager, at kun børn læser højt, men hvis du er meget opmærksom, har du måske indset, at højtlæsning er meget udbredt blandt voksne. Dog kan højtlæsning bremse din læsehastighed og hæmme din forståelse. Om det så bare er at forme ordene med munden, kan dette mindske din læsehastighed betydeligt. Så du skal være opmærksom og sørge for at standse vanen med at læse højt. Det er det vigtigste råd, hvis man vil lære at læse hurtigere.

2. Forbedr dit ordforråd og øv dig

Den idé, at øvelse gør mester, er meget relevant, og har også indflydelse på hvor dygtig du er til speed- læsning. Ved at øve dig ofte kan du øge din hastighed, men du skal prøve at læse hurtigere, end du normalt gør. Ved at øge din hastighed sporadisk, kan du begynde at læse hurtigere over tid. Forøgelse af dit ordforråd kan også forbedre din læsehastighed, fordi det lader dit sind genkende ord i et hurtigere tempo. Derfor vil øvelse og et bedre ordforråd give dig gode resultater med din læsning.

3. Følg din finger

Som barn blev du sandsynligvis instrueret i at bruge din finger som guide under det ord, du læser. Dette trick kan stadig bruges til at forbedre din læsehastighed som voksen. Du skal blot bruge din finger som guide, men fremskynde dit tempo ved at bevæge fingeren hurtigt henover hver side. Dette vil i høj grad forbedre din hastighed og giver dig mulighed for at begynde at læse hurtigere. Dette er et simpelt trick, men det virker, selvom det nok kan virke akavet de første par gang, man prøver.

4. Dit mål bør være mindst 250 ord i minuttet

Den gennemsnitlige voksne læser med en hastighed på 250 ord i minuttet, så dette bør være dit minimale mål, når du begynder at arbejde på at øge din læsehastighed. Dog bør du stræbe efter at overgå dette gennemsnit og blive en endnu hurtigere læser for at forbedre dine evner. Færdigheder i speed-læsning forbedrer dit CV og gøre dig mere produktiv. Hurtigere læsning er en færdighed, som du skal udvikle over tid.

Lær at læse hurtigere og forstå bedre

Guide til at læse hurtigere

Hvis du ønsker mere vejledning til at læse hurtigere, så kan en guide på lydbog være løsningen. Den fungerer som den egen personlige lærer, og kan hurtigt hjælpe dig med at øge din læsehastighed og din forståelse.

Du kan læse mere om programmet "Speedreading - lær at læse hurtigere" her.

Lær at læse hurtigere i dag, og bliv mere effektiv. Der er fuld tilfredshedsgarenti på alle programmer.


Mindly.dk tilbyder lydbøger og kurser til personlig udvikling og selvhjælp.
Henter...