Gode tricks til mundtlig eksamen

Selv med god og stabil forberedelse, som det at have en velovervejet og udført læseplan, så man har styr på stoffet, handler eksamen i stor grad om at sælge sig selv.

Gode tricks til mundtlig eksamen

Kender du også den type mennesker, der altid scorer høje karakterer, selvom de dovner den hele skoleåret, og aldrig virker til at lave noget studierelevant?

De er bare gode til at sælge sig selv! Og det kan du også blive!

Hvordan bliver jeg god til eksamen?

Her er nogle forskellige ideer til, hvad du kan gøre, for at højne dine muligheder for den gode karakter ved at sælge dig selv ekstra godt.

  • Tøjet er vigtigt. Det skal ikke være for overgjort, men heller ikke for upersonligt. Førstehåndindtrykket, når du kommer ind i lokalet til lærer og censor, er vigtigt. Husk, de har utroligt kort tid til egentlig at bedømme dig på, så klæd dig efter den selvsikre rolle, du gerne vil være, og spil hele vejen igennem.
  • Hav kun relevante ting med til eksamen. De rigtige bøger og noter, og ikke bare alt der er blevet skovlet ned fra boghylden. Et godt fif er en fremmedordbog, hvis du ikke allerede har et meget godt og veludviklet ordforråd. At have styr på begreber og fagord er med til at give et billede af overskud og den selvsikre person, du spiller til eksamen.
  • Hygiejne. Duft godt! Gerne en frisk, let neutral parfume, så du dufter ”rent”. Der er ikke noget, der får én til at rynke på næsen som lugten af gammel sved. Og det får ofte fordomme frem hos de fleste folk om sløseri Undgå også gerne at ryge lige inden du skal ind. Rygere der kommer lige fra en smøg, lugter meget dårligt for en ikke-ryger. Det samme med fedtet hår. Langt hår må gerne være opsat, det virker ofte mere seriøst. Neutral makeup der komplimenterer uden at være dominerende. Ingen rød læbestift eller selvlysende øjenskygge!
  • Ikke noget tyggegummi! Det er grimt, og læreren vil kun se ned på det.
  • Skab kontakt. Når du kommer ind i rummet, er du den selvsikre person, du har forestillet dig at spille. Du giver måske hånd til lærer og censor, men vigtigst er det at holde øjenkontakt og virke selvsikker hele vejen igennem. Flakkende øjne viser usikkerhed, og virker forvirrende.
  • Selvom du trækker et emne, der måske ikke er det, du drømte om, skal du huske at holde fast i optimisten i dig selv. Virk glad, selvom du tænker noget helt andet inde i hovedet, så du igen giver et billede af, at her er der ingen problemer!
  • Hold hovedet koldt. Under forberedelsen er du ofte alene, men her er det også vigtigt, at du holder fast i den selvsikre rolle. Det kan godt være, der ikke er andre end dig selv, der ser det, men det er med til at styrke din egen selvtillid, at du sidder og har styr på det hele.
  • Lav en god disposition, det giver et meget større overblik, og gør, at du ikke har så nemt ved at tabe tråden, når du kommer ind. Når du kommer ind, skal du selv sørge for at tage ordet, og ”styre” eksamen. Så kan du grundigt komme igennem de punkter, du vil. Føler du dig sikker undervejs, og egentlig gerne vil sige mere, men ikke lige ved hvad, kan du bare spørge, om de ikke har nogle spørgsmål til det emne/punkt.
  • Bliver du afbrudt skal du ikke være bleg for at sige ”det vender jeg tilbage til” hvis det er noget, du har på din dagsorden bagefter. Ofte har man jo lavet en dispostion med en lille tale i hovedet, og det kan ofte bare forvirre dig yderligere, hvis du begynder at springe i det, i stedet for at holde dig til den originale plan.
  • Det hjælper ofte at forestille sig det bare er venner eller familie, du sidder og snakker med. Så virker lærer og censor ikke så skræmmende længere, og det er ofte nemmere at forklare tingene, frem for at begynde at forsvare sig selv i sin nervøsitet. Finder du dig selv i sådan af din situation, så stop op, træk vejret en gang, tag en tår vand og saml dig, så du kan se, at det hele slet ikke er så skræmmende.

Når tiden er gået, og eksamen skal til at slutte

Når du er færdig, så saml dine ting roligt sammen, og behold den selvsikre holdning du har haft gennem hele forløbet, i stedet for at styrte ud ad lokalet eller virke overdrevet lettet over, at det hele er overstået. Du er jo selvsikker, så det her var jo ingenting for dig? Opfør dig, som om det er det naturligste i verden, det I lige har gjort, så er det nemlig det sidste billede, de har af dig, når de skal sidde tilbage og beslutte din karakter.

Har du eksamensangst, så er der hjælp at hente med hypnose. Desuden tilbydes der 100% tilfredshedsgaranti, det er vores garanti for, at vores produkt kan hjælpe netop dig. 


Mindly.dk tilbyder lydbøger og kurser til personlig udvikling og selvhjælp.
Henter...