Hvad er et mindreværdskompleks?

I nutidens konkurrenceprægede verden bliver det mere og mere udbredt, at mennesker udvikler mindreværdskomplekser. Det er så godt som umuligt at være den bedste til alting, hvilket nogle mennesker ser som et nederlag og udvikler et mindreværdskompleks.

Hvad er et mindreværdskompleks?

Mindreværdskomplekser kan dog udspringe fra mange forskellige episoder. Ofte stammer de helt tilbage fra barndommen, hvorefter der er blevet bygget mere og mere på dem. Det er frustrerende at leve med et mindreværdskompleks, da det går ud over ens livskvalitet. Heldigvis kan der gøres noget ved det, da mindreværdskomplekser forholdsvist let kan afhjælpes.

Hvorfor opstår mindreværdskomplekser?

Et mindreværdskompleks er en følelse af, at du ikke er ligeså meget værd som andre mennesker. Dette kan stamme helt tilbage fra den tidlige barndom, hvor en forholdsvis harmløs episode kan have en stor påvirkning på barnets psyke.

Et eksempel på dette kunne være, at du som barn ikke var ret god til rundbold. Det var dine klassekammerater derimod, og derfor blev du drillet med, at du var dårlig til rundbold. Dette kan sætte dybe spor i et barns letpåvirkelige psyke og i værste fald følge personen igennem hele livet.

Har jeg et mindreværdskompleks?

Du er som oftest ikke i tvivl om, hvorvidt du har et mindreværdskompleks, da følelsen fylder meget i din bevidsthed. Et mindreværdskompleks kommer til udtryk i en følelse af at være mindre værd. Selvom mindreværdskomplekset muligvis startede med én specifik episode, breder det sig hurtigt og bliver til en konstant følelse der gør, at du føler dig mindre værd i alle de ting, du foretager dig.

Der er enormt mange mennesker, der lever med et mindreværdskompleks, da det er let at skjule, men hvis du tror, at du har et mindreværdskompleks, så se at få det behandlet – det vil forbedre din livskvalitet.

Slip af med dit mindreværdskompleks

Et mindreværdskompleks er hæmmende i alle livets sammenhænge. Der er derfor ingen grund til at acceptere et mindreværdskompleks, da det let kan afhjælpes. Selvom du har vænnet dig til at leve med det, så påvirker det stadig din livskvalitet, og der er derfor god grund til at få hjælp til at slippe af med det.

Der findes forskellige metoder, hvormed du kan få fjernet dit mindreværdskompleks. Specielt hypnose har vist sig at være effektiv, og ved at lytte til en lydbog kan du komme mindreværdskomplekset til livs. En anbefalelsesværdig lydbog er Malte Langes ”Mindreværdskompleks – kom over dit mindreværd og føl dig værdifuld”.


Mindly.dk tilbyder lydbøger og kurser til personlig udvikling og selvhjælp.
Henter...