Lær at meditere – 9 gode råd til meditation

Vil du gerne lære at meditere? Det kan være svært som ikke-øvet indenfor meditation at finde frem til den rigtige måde at gøre det på. Lær at meditere, ved at læse vores 9 gode råd til meditation, så er du godt på vej til at blive dygtig indenfor området, det er ikke så besværligt som man lige skulle tro. Meditation er grundlæggende nogle få områder, du skal have styr på, hvorefter du er godt i gang med at lære at meditere.

Lær at meditere – 9 gode råd til meditation

Gode råd til meditation

  1. Position – Lær at meditere ved at sørge for din position er, som den skal være. For at sikre dig at du mentalt er i balance, så kræver det at kroppen også er det. Derfor skal du meditere med oprejst ryg. 
  2. Øjnene – Meditation handler om at finde den indre ro. Dette kan du ikke, hvis du lader dine tanker flyve rundt, mens du forsøger at meditere. Lær at meditere med øjnene på klem, så er du mindre tilbøjelig til at dagdrømme.
  3. Fokus – Når du mediterer, så er det en essentiel del af meditationen, at du har fokus på det punkt du bestemmer som mit fokusområde. Vi kender alle det, at man kører en tur på autopilot, og når man når frem kan man faktisk ikke huske noget fra selve køreturen. Lær at meditere, så du er mere tilstedeværende i hverdagen og opmærksom på livets gaver.
  4. Vejrtrækning – Lær at meditere ved at fokusere på din vejrtrækning, når du har fokus på din vejrtrækning, så skal du lade åndedraget være selvjusterende. Bare mærk efter hvordan du trækker vejret, mens du mediterer. 
  5. Tanker – Meditation kan ikke foregå for en nybegynder, uden at der af og til vil være tanker, som bryder igennem. Når dette sker, skal du meditere ved at holde fokus på vejrtrækningen, og slippe tankerne igen. 
  6. Musik – Lær at meditere uden brug af meditations musik. Det er bedre at være i stilhed, eller have et bånd med en beroligende stemme, fremfor at prøve og skabe fred i sindet i form af musik, det er for støjende.
  7. Følelser – Meditation skal foregå, når du ikke har hovedet fyldt med følelser, hvis du er påvirket emotionelt, dermed sagt at du er vred, ked af det eller oprevet, så vil det ikke være godt at meditere samtidig, da du ikke har nogen mulighed for at tømme dit sind, som det er nødvendigt. 
  8. Tiden – Lær at meditere ved at starte i det små, og derefter langsomt starte længere sessions hvor du mediterer. Et godt startpunkt kan være at starte med at meditere i omkring 10 minutter. Lær at meditere rigtigt ved langsomt at øge tiden hvori du dyrker din meditation. 
  9. Placering – En ideel placering til meditation, kan eksempelvis være hvor du er rettet mod en kommode eller lignende, der har genstande som betyder noget for dig. Et stearinlys kan også bruges til dit ”alter”. Lær at meditere i faste omgivelser, så er du bedst rustet til meditation.

Lær at meditere med meditation for begyndere

 

Behov for mere hjælp for at kunne meditere optimalt? 

Hvis du har brug for mere og større hjælp, for at kunne meditere succesfuldt, så kan du sagtens finde den påkrævede hjælp online. Et oplagt sted at lære at meditere, vil være ved hjælp af en begynder-lydbog inden for meditation. Lær at meditere ved at bruge lydbogen som den røde tråd, der sikrer at du starter på de rigtige præmisser. Hvis du er mere erfaren inden for meditation, men gerne vil tage et skridt op, for at blive endnu bedre og derved få mere ud af din meditation, så kan du benytte denne lydbog om mindfulness samt meditation og centrering – det handler om at skabe indre ro.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken