3 tips til at blive mindre genert

Generthed er ikke en sygdom eller en medicinsk tilstand. Det er simpelthen en egenskab eller personlighedstræk for en person, voksen eller barn. Nogle mennesker er snakkesalige, mens andre er indadvendte. Nogle er meget udadvendte, mens andre er generte. Det er helt normalt at være genert, da det er normalt at være snakkesalig. Der er alle typer af mennesker i verden, og det er vigtigt at bemærke, at alle er snakkesalige og alle er generte. Den eneste forskel er, at nogle egenskaber er dominerende i en person, og nogle attributter undertrykkes. En særdeles snakkesalig person kan blive genert i mange typer af situationer, hvor de enten ikke er selvsikre eller føler sig afslappet. Generte mennesker kan blive snakkesalige, forudsat at de er komfortable og er tryg med menneskerne omkring dem eller med situationen.

3 tips til at blive mindre genert

Her er 3 tips til, hvordan man kan blive mindre genert.

Kend årsagen

Generthed kan være et abstrakt begreb, men egenskaben er ikke abstrakt. Folk er generte af bestemte grunde. Nogle er generte, fordi de ikke er gode til at holde foredrag. Nogle er generte, fordi de ikke er sikre på sig selv. Børn kan være generte af en så simpel grund som at tabe en tand eller på grund af skæve tænder. Voksne kan være generte, hvis de føler sig fremmedgjort i en situation eller ikke føler sig godt tilpas i en flok mennesker. Medmindre du ved, hvorfor du er genert, kan du ikke overvinde det eller reducere din generthed. Hvis der er mere end én grund til din generthed, så skal du lave en liste over disse.

Overvind problemet

Før du forsøge at begrænse din generthed, er du nødt til at løse problemet. Hvis du for eksempel har en vane med at stamme, og det gør dig genert, er du, i stedet for at bekæmpe genertheden, nødt til at overvinde din stammen. Du kan gøre vokaløvelser, øve dig i at tale langsomt og støt, langsomt opbygge din tale og få selvtillid og efterhånden som din stammen forsvinder, vil din generthed også forsvinde.

Øv dig

Uanset hvad årsagen til din generthed er, bør du øve dig i at afhjælpe den. Hvis du for eksempel ikke er god til en sport, og du dermed er for genert til at være sammen med visse mennesker, så prøv og øve dig på noget, du er god til, og som vil give dig selvtillid til at være sammen med disse mennesker. Ikke alle behøver at gøre det samme, men det man gør, skal man være god til.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til generthed, nyheder fra Mindly.dk og gode tilbud direkte i din indbakke. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken

Mindly.dk tilbyder lydbøger og kurser til personlig udvikling og selvhjælp.
Henter...