5 fantastiske tips til at reducere generthed

Det er en god ting, at generte folk ved, hvad deres problem er. Generthed er lammende og en stor barriere for kommunikation, hvis den ikke behandles. Men der er nogle foranstaltninger, der kan tages, som vil gøre det til en saga blot. Denne artikel vil dække tips, der kan reducere din generthed, og samtidig øge din selvtillid. Før du går ud, skal du altid sørge for, at du er forberedt.

5 fantastiske tips til at reducere generthed

Generthed hæmmer samtale - planlæg emner i forvejen

Planlæg spørgsmål. Dette kan bruges til at starte samtaler eller alternativt at holde samtaler gående. Enhver akavet pause vil blive undgået. Spørgsmålene vil bidrage til at forhindre sådanne situationer, og dermed gøre samtalen flydende.

Der er en række emner, du kan vælge. Aktuelle begivenheder er altid et godt valg. Du kan også kigge online eller i aviserne. Du vil helt sikkert få gode ideer fra dem.

Der er nogle almindelige spørgsmål, som folk stiller igen og igen. Tage dig god tid og planlæg svarene til dem, før du går ud. De fleste af de almindelige spørgsmål berører den branche, du arbejder i, og noget om dig selv. Tidlig forberedelse vil forhindre, at der går panik i dig. Du vil ikke have nogle problemer med, hvordan du skal besvare dem.

Fremstå velklædt og din generthed vil mindskes

Dit udseende spiller en stor rolle i at reducere din generthed. Hav tøj på, du ser godt ud i, og som også er behageligt at have på. Det vil give dig øjeblikkeligt forbedret tillid.

Hav kontrol, så genertheden ikke tager styringen

At have kontrol over en situation er utroligt gavnligt. Overvej altid, hvor du skal hen, og hvad du vil gøre. Hvis det er en arbejdsfunktion, så vid, hvor det er, den overordnede plan og hvem ellers vil være der. Denne viden er vigtig og vil hjælpe dig til at føle dig mere i kontrol over en situation, og du vil til gengæld slappe af.

Social tryghed er gift for din generthed

Det, at have en udvej, hjælper dig med at føle dig mere afslappet, mere sikker og vil gøre det lettere for dig at more dig. At vide at du kan tage hjem til enhver tid og hurtigt forlade stedet vil gøre dig mere komfortabel. Jo mere du føler dig tryg ved sociale situationer, jo mere bør du forsøge at presse dig selv, så du kan blive ved festen bare en lille smule mere. Dette bør ske, indtil din generthed er ikke længere et stort problem.

Generthed er et problem, som du kan tage dig af, hvis du gør indsatsen. Tipsene ovenfor vil hjælpe med at gøre din oplevelse bedre. Det er vigtigt at overvinde generthed, hvis du ønsker at leve et behageligt liv, hvor du selv er i kontrol.

Læs også vores uddybende tema-serier om angst og selvværd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til generthed, inspiration og nyheder fra Mindly.dk samt gode tilbud tilsendt pr e-mail.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken

Mindly.dk tilbyder lydbøger og kurser til personlig udvikling og selvhjælp.
Henter...