5 tips til at reducere jalousi

Næsten alle har haft et anfald af jalousi. Du ved, når du opdager, at du er ked af noget, nogen gjorde, eller når din partner synes at ignorere dig. Det står klart, at jalousien har vist sit grimme ansigt, og du er midt i et anfald af misundelse.

5 tips til at reducere jalousi

Ifølge eksperterne er en smule misundelse sundt for et forhold, men når det bliver altoverkyggende, kan det være farligt. Det kan drive dine venner og dine kære bort. Der er nogle tips, der kan hjælpe dig med at skille dig af med misundelse og hjælpe dig med at forhindre det i at komme tilbage, når du forstår, hvordan man skal klare det.

Tip 1: Finde ud af årsagen til det

Du skal vide, hvorfor du er jaloux. Misundelse stammer som regel fra usikkerhed, at du ikke har det godt nok med dig selv, at du ikke er smuk nok eller talentfuld nok. Du er nødt til at indse, at der altid vil være nogen, der er bedre end dig, men det betyder ikke, at du ikke selv er værdig. Når du ved, hvorfor du er usikker, er det nemt at finde ud af, hvordan du kan reducere din jalousi.

Tip 2: Accepter det som normalt

Jalousi er en helt normal følelse, så det er godt at acceptere den som normal. Der er ingen grund til at hidse dig helt op over at være jaloux. Ved at flippe ud vil du komme til at føle dig angst og ophidset. Misundelse er en del af livet, ind imellem har du blot brug for at lære at styre den.

Tip 3: Du må ikke holde det inde

Du skal være åben omkring dine følelser. Der er ikke noget galt med at tale om dine jaloux følelser med dem, det vedrører. Den pågældende person kan være i stand til at hjælpe dig udslette din misundelse. Din partner kan holde sig fra en bestemt person eller din ven kan holde op med at prale.

Tip 4: Deltag i andre aktiviteter

Når du har tid til at tænke over dine negative tanker, har de en tendens til at blive. Så hvis du holder dig travlt optaget ved at engagere dig i forskellige aktiviteter, forhindrer du dig selv i at tænke på dem. Du kan møde nye mennesker, spille din foretrukne sport, deltage i din foretrukne hobby, eller endda tage på en rejse.

Tip 5: Hav det godt med dig selv 

Du bør få det godt med dig selv. Når du har positive tanker inden i dig, vil det vise sig i dine handlinger. Positive tanker kan overvinde de negative. Du kan opnå dette ved at passe på dig selv, spise ordentligt og motionere. Det kan øge dit niveau af selvtillid, hvis du netter dig og ser præsentabel ud. Subliminale beskeder er stærke, især når de anvendes korrekt, og de kan reducere jalousi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken

Mindly.dk tilbyder lydbøger og kurser til personlig udvikling og selvhjælp.
Henter...