Behandling af angst

Hvis du er ramt af angst, er det vigtigt at få defineret, hvilken slags angst det er. For at du kan få den korrekte behandling for din angst, skal du derfor finde ud af med dig selv, hvad det er, der gør, at du får denne følelese indeni. Det besynderlige ved angst er, at mennesker der ser dig udefra, ikke kan se, at du har denne angstfølelse, for det er ikke ligesom at kurere en brækket arm - den skal blot have lidt gips, og så er den fikset. Angst kan gøre, at man lukker sig selv ude fra sociale begivenheder og isolerer sig mere og mere ad tid. Man kan sige at angst-tanker kan blive til en slags følelsernes fængsel. Der er mange former for angst og alle er at finde i større eller mindre grad hos menneket, der bærer angsten.

Behandling af angst

Her kan du læse om nogle af de mest almindelige former:

  • Panikangst - er anfald der pludseligt opstår, og er så voldsomme og ukontrollerbare, at man føler sig bange for at besvime, dø eller blive sindssyg.
  • Agorafobi - er, når man er bange for at gå på store åbne pladser, tage en tur i supermarkedet eller tage offentlige transportmidler.
  • Socialfobi - angstfølelse af at andre mennesker observerer, hvad man gør eller at modtage kritik fra andre.
  • Generaliseret angst: En konstant angst, følelse af anspændthed eller nervøsitet, der er mere eller mindre konstant i sin form.
  • Enkelfobi - er en angst for bestemte situationer eller ting. Eksempelvis kan du være bage for edderkopper, tordenvejr eller har højdeskræk. 

Hvem er modtagelige for angst?

Når man har fået angst, er man konstant i en slags forhøjet angstberedskab. Dette kan være arveligt, men i de fleste tilfælde kan det blandt andet være stress, der giver sig udslag i en form for angst.

Læs også vores uddybende tema-serie om angst her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken

Mindly.dk tilbyder lydbøger og kurser til personlig udvikling og selvhjælp.
Henter...

Andre artikler om behandling af angst