Genert? Lad os hjælpe dig ud af din generthed

At være genert kan forårsage potentiel desorientering i en persons evne til at gøre noget meningsfuldt. Det er fordi, man altid føler sig akavet med manglende komfort eller forståelse omkring situationer og mennesker, der er ukendte. Det kan nogle gange spores til arvelighed, personlige egenskaber samt en persons erfaringer. Andre ulemper ved at være genert i forhold til forskellige livssituationer er:

Genert? Lad os hjælpe dig ud af din generthed
  • Det har negativ indflydelse på dit karrierevalg og din uddannelsesmæssige sti. Man har tendens til at vælge emner, der er mindre engagerende i kommunikation og på arbejdet bliver de mere udgående kolleger let forfremmet.
  • Dating gøres normalt med frygt og bæven, og kan føre til at vælge den forkerte partner.

Generthed kan hæmme din karakters evner, og det er med denne grad, at du har brug for at komme væk fra denne frygtsomhed. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at overvinde genertheden.

Tag en chance, og fokuser på hvad andre mennesker handler om, selvom du er genert

I din situation, har du tendens til at være mere optaget af dig selv og ikke ane, hvad du skal sige nogen steder. Du kan faktisk sige noget, det er meget enkelt. Stil spørgsmål om og til folk, du er sammen med. Alle føler sig godt tilpas, når de får en chance for at tale om sig selv, og de vil føle sig knyttet til dig. Jo mere du kommer omkring, jo mere vænner du dig til at tale med folk. Dette vil også hjælpe dig med at aflede opmærksomheden fra dig til dem.

Du kan "tænke før du handler" i situationer, hvor du er genert

Dette betyder ganske enkelt, at du kan forberede de emner på forhånd, som du gerne vil engagere dig i med andre mennesker. Samtalen skal være begejstret på en måde, der kan henlede opmærksomheden på emnet. Lige på det tidspunkt kan du snige dine forberedte spørgsmål ind. Du kan uddanne dig om ting, som du har hørt andre folk tale om. Hvis din kollega f.eks. talte om videospil, kan du sætte dig lidt ind i de spil, han synes om, hvis du ikke allerede kender dem, eller du kan spille dem selv, så du har et naturligt udgangspunkt for en samtale. Samme princip kan selvfølgelig bruges på mange andre områder også.

Hold hovedet højt og smil, selv hvis du er genert

Folk har nemt ved at starte en samtale med et smilende ansigt. Hvis du bliver ved med at skule og ikke forsøger at se på dem, vil ingen være interesseret i at tale med dig. Du vil sende et budskab, der siger, at du ikke er interesseret i andre - dermed bliver du også mindre interessant selv.

Hjælp også de undselige - andre kan også være generte

Du skal lære at hjælpe folk til at føle sig trygge. Det hjælper dig opbygge dit mod.

Øvelse gør mester, også når man skal dæmpe sin generthed

Genertheden forsvinder ikke fra dag ét, men hvis du bare er engageret, så vil du også opdage, at det faktisk ikke er så svært at blive mindre genert, som du måske gik og troede. Øv dig jænvligt, og tag det i et tempo, hvor du ikke føler dig alt for utilpas, så skal det nok gå.

Alle fortjener at være i kontrol over deres eget liv, også dig, og du kan sagtens klare det!

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hjælp til at slippe generthed, nyheder fra Mindly.dk og gode tilbud tilsendt pr e-mail.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken

Mindly.dk tilbyder lydbøger og kurser til personlig udvikling og selvhjælp.
Henter...