Hvad er for tidlig sædafgang?

For tidlig sædafgang er en tilstand, hvor en mand når klimaks hurtigere, end han ønsker eller forventer, og før den kvindelige partner forventer, ønsker, eller når klimaks.

Hvad er for tidlig sædafgang?

I medicinsk fagsprog er der ingen bestemt nævnt tid, som kan definere, hvad der ville klassificere et vist klimaks som for tidlig sædafgang, og hvad ville være normalt.

Definitioner på for tidlig sædafgang

I en bredere og meget generel forstand, kaldes det for tidlig sædafgang, når men når klimaks og ejakulerer i løbet af et par sekunder til kun et par minutter af at have sex.

Lægevidenskaben beskriver tidlig sædafgang som en form for seksuel dysfunktion, og det anser det også for at være relevant, når det er i forbindelse med samleje. Men i det virkelige liv er for tidlig sædafgang også forbundet med forspil og onani. Kort sagt, hvis en mand når klimaks og ejakulerer sæd indenfor et meget kort tidsrum, er det for tidlig sædafgang.

Tidlig sædafgang og seksuel dysfunktion

Eksperter anser for tidlig sædafgang for at være en form for seksuel dysfunktion. I virkeligheden anses det kun for dette, når problemet ikke løses på egen hånd.

Unge mænd vil uundgåeligt opleve for tidlig sædafgang. Der er mange faktorer, der påvirker og forårsager for tidlig sædafgang. Med mere erfaring med samleje og voksende tillid, fravær af psykologiske udløsere og andre krav fra seksuelle præstationer, bliver problemet med for tidlig sædafgang ikke-eksisterende.

Hvis en mand i trediverne rapporterer tidlig sædafgang efter at have tilstrækkelige erfaringer med samleje, kan det betragtes som seksuel dysfunktion, men det samme ville ikke være rigtigt i tilfælde af en teenager, en ung eller ung voksen, der endnu ikke har haft seksuelle møder nok.

Ingen sikre symptomer på tidlig sædafgang

Der er ingen stensikre symptomer på for tidlig sædafgang. En mand kan pludselig opleve orgasme inden for få minutter af forspil eller samleje, og før han eller hans partner ønsker det, vil han ejakulere.

Pupiludvidelse, træthed eller orgasmisk følelser er meget almindelige og kan ikke anses for at være et tegn på tidlig sædafgang. Disse kan også ske i et sjældent tilfælde af hurtig eller hurtigere end forventet sædafgang. Men der er ét tegn, der kunne tyde på, at tidlig sædafgang er et regelmæssigt eller konsekvent problem for en mand. Hvis ejakulation slet ikke er i mandens frivillige kontrol, så kan tidlig sædafgang skyldes seksuel dysfunktion.

Både mænd og kvinder kan styre deres orgasmer til en vis grad. Uden viljen, engagementet og frivillig deltagelse kan orgasme eller sædafgang afværges i stort omfang.

Faktorer, der kan give for tidlig sædafgang

Der er mange årsager til for tidlig sædafgang, herunder psykologiske faktorer, livsstil, medicinske tilstande, medicinsk eller fysisk historie, og de skal tages i betragtning, hvis situationen er kronisk. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken