Hvad er tinnitus

Tinnitus er, hvad du højt sandsynligt har hørt blive omtalt som en ringen i ørerne. Selv dem, der ikke lider af tinnitus, kan opleve en ringen i ørerne, som en slags støj i deres hoved, der ikke er til stede udenfor. Hvad du hører, er ofte en høj eller lav skinger form for ringen, men du kan også høre hvislende, summende og skrabe lyde, samt andre. Der er en lang række årsager til tinnitus og der er ingen konkret kur, men der er ting, du kan gøre for at forhindre tinnitus.

Hvad er tinnitus

For de fleste, der lider af tinnitus, er alderdom synderen. Folk over 65 år har en meget højere risiko for at få tinnitus grundet aldersrelateret høretab. En anden grund til, at ældre mennesker har en tendens til at få tinnitus, er fordi højt blodtryk kan forårsage ringen for ørerne, selv om der er mange mennesker under en alder af 65 der lider af forhøjet blodtryk.

Mens der ikke er meget du kan gøre ved at blive ældre, kan du sikre dig, at du motionerer regelmæssigt for at holde blodcirkulationen sundt. Tilstoppede arterier forårsaget af højt kolesteroltal kan forårsage tinnitus, og du kan derfor passe bedre på dit hjerte og kredsløb som kan resultere til forebyggelse af tinnitussen.

Yngre med tinnitus

For de yngre tinnitus-ramte kunne årsagen være for meget ørevoks. Ørevoks kan sætte sig omkring øregangen og kan medføre en ringen eller hvislen i øret. Ordentlig hygiejne kan hjælpe med at forebygge denne form for tinnitus, men rensning af ørene ved brug af Q-tips kan forårsage skader på trommehinden, der kan føre til tinnitus, så pas på, når du renser dine ører.

Du bør aldrig føre objekter dybt ind i øregangen. Du risikerer at beskadige din trommehinde, der kan blive permanent skadet, og resultere i tab af hørelse. Det er bedst at bruge sæbe og vand. Du kan bruge Q-tips til at rengøre indersiden af dit øre, men ikke føre det ind i øregangen.

Hvis du oplever tinnitus

Selvom tinnitus er ikke en livstruende sygdom, kan det blive et symptom på et større problem. Tumorer inde i øret eller hjernen kan forårsage tinnitus. Det er derfor vigtigt at tale med din læge, hvis du oplever nogle af symptomerne for tinnitus.

Det er sandsynligt, at det bare er for meget ørevoks eller medicin, som du er på, ligesom antibiotika eller diuretika som kan være årsagen til tinnitussen. Men for at være på den sikre side, kan din læge bestille en MRI, for at udelukke tumorer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken

Mindly.dk tilbyder lydbøger og kurser til personlig udvikling og selvhjælp.
Henter...