Hvordan du kan reducere din generthed

Hvis du undrer dig over, hvordan du kan reducere din generthed, skal du være klar over, at der ikke er nogen øjeblikkelig løsning eller quick fix. Men der er mange svar på, hvordan du kan reducere din generthed med en vis indsats og engagement.

Hvordan du kan reducere din generthed

Generthed kommer af de forkerte tanker og opfattelser

Folk er generte, fordi de ikke er komfortable med eller accepterer en vis kendsgerning. Generthed udvikler sig mest fra en negativ egenskab i en person eller noget, en person mener er en mangel i dem selv. Nogle piger tror, at de ikke er smukke nok, og bliver derfor generte. Nogle drenge tror, at de ikke har en tilstrækkelig god fysik, ikke er gode til sport eller studier, og kan blive generte. Folk, der ikke er økonomisk velstillede, vil føle sig generte, når de er i selskab med privilegerede mennesker, og én, der ikke har nogen bedrifter at pege på, kan føle sig generte midt blandt dem, der har et skab fuld af trofæer.

Find de tanker, der skaber din generthed

Det første svar på, hvordan du kan reducere din generthed, ligger ikke noget sted ude i verden, men i dig selv. Du skal slippe den opfattelse, den tanke, du har næret hele tiden, og som har forårsaget din generthed. Hvad er det, du føler dig usikker om, i dig selv? Hvad gør, at du føler dig lav eller usikker? Hvad får dig til at tro, at du på nogen måde er andre underlegen, eller at du skal være genert i en given situation?

Gør op med dem, og genertheden vil mindskes

Når du får svarene, er du nødt til at overvinde dem. De fleste generte mennesker viger ikke kun tilbage fra situationer eller andre mennesker, men skyr også problemet. Generte mennesker har en tendens til at ignorere det, de opfatter som et problem i dem selv. Hvis du ikke er god til at tale, skal du øve dig på det i stedet for at undgå det eller løbe fra det. Hvis du ikke har en god fysik eller figur, kan du træne, eller du kan simpelthen gå ud og lege. Du behøver ikke at få en bøffet fysik eller en perfekt timeglasfigur, for når du leger eller træner, vil du føle dig fyldt med energi, selvsikker og fysisk stærk nok til at være positive. Opfattelser har ingen eksistentiel virkelighed. De er menneskeskabte kreationer, og kun et menneske kan knuse disse opfattelser. Generthed er en opfattelse, og den eksisterer ikke i masse eller form.

Alt, enhver person og enhver situation, der gør dig genert, vil være en udfordring for dig, og du skal imødegå dem alle med tillid. Tal, vær der og vær involveret. Intet kan gå galt. Jo mere du ser situationer i øjnene, taler frit og er sammen med mennesker, og i utallige situationer, jo mere vil du overvinde din generthed. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til generthed, inspiration og nyheder fra Mindly.dk samt gode tilbud tilsendt pr e-mail.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken

Mindly.dk tilbyder lydbøger og kurser til personlig udvikling og selvhjælp.
Henter...