Hvordan klarer man tinnitus

Ringen for øret, eller tinnitus, som det hedder i medicinske og videnskabelige kredse, er en medicinsk tilstand, der ofte rammer personer i alderen 55-65 år. Vi har alle oplevet det på et eller andet tidspunkt i vores liv ved at lytte til høj musik, få ørebetændelse eller endda stress. Det er ikke en sygdom eller en psykologisk tilstand, men en irriterende lidelse, der kan blive gradvist værre eller helbredes med behandling, afhængigt af hvor alvorligt det er, og hvad årsagen er.

Hvordan klarer man tinnitus

Tinnitus skyldes underlæggende faktorer

Problemet med en konstant ringen for øret er foruroligende. Da Tinnitus er et produkt af en underliggende faktorer, er det derfor nødvendigt at behandle denne underliggende tilstand i sammenhæng med tinnitus med henblik på at udrydde den. Omfattende lægeundersøgelser kan være nødvendige for systematisk at fjerne visse underliggende årsager og lokalisere den konkrete årsag.

Tinnitus styrkes af bestemte stoffer - undgå dem!

For at kunne klare tinnitus er det nødvendigt at fjerne alle mulige irritationsfremkaldende stoffer som koffein, tonic-vand, som indeholder kinin, alkohol, nikotin. Også overdreven støj skal undgås. Koffein og nikotin bremser blodkarrene og forårsager dermed en stigning i hastigheden af blodet, der strømmer gennem årerne, mens alkohol øger blodets kraft, især i det indre øre.

Beskyt ørerne, for ikke at styrke din tinnitus

Brug støjreducerende øretelefoner når og hvor, det er muligt, især hvis dit arbejdsmiljø er fyldt med støjgener. I rekreative situationer kan du vælge at bo i et område udenfor øget decibelrækkevidde. Hvis dette ikke virker, kan du beskytte dine ører ved at gå med høreapparat eller ørestykke.

Skjul evt. din tinnitus med lave, beroligende lyde

Når det er stille, kan du overveje at skjule tinnitus ved at tænde for minimalt hørbare simulerede vandfald eller regnbyger. Den genererede støj modvirker den oprindelige ringning i øret og har dermed en udlignende effekt. Koncentrer dig om denne ekstra beroligende lyd, der fungerer som en forstyrrende mekanisme.

Tinitus og stress kan høre sammen

Stress kan også bidrage til denne lidelse. Prøv at at styre dit stress-niveau effektivt ved at bruge afslappende taktikker. Der vil altid være stress i dit liv, men brugen af afslappende metoder kan mindske angreb af tinnitus betydeligt. Anvend metoder såsom massage, dyb vejrtrækning og motion til at stimulere endorfiner, som gør dig i stand til at hvile og slappe af.

Hypnose kan også bruges som en hjælpemekanisme, men det tilrådes at kun at gennemgå denne proces med en uddannet professionel, eller med guidende lydbøger af odrentlig kvalitet.

Hvis de ovennævnte teknikker ikke virker, er der også tinnitus tilvænningsterapi. Denne rådgivningsproces fremmer omskoling af det underbevidste til at ignorere den konstante og irriterende ringen for øret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken

Mindly.dk tilbyder lydbøger og kurser til personlig udvikling og selvhjælp.
Henter...