Vil du aldrig mere være genert?

Siger dine venner eller familie, at du er for genert? Der er mange danskere, som er generte, og nogle har måske en bedre grund end andre. Det er normalt at være genert, og det er helt okay, men man kan godt komme af med sin generthed, hvis man ønsker det!

Vil du aldrig mere være genert?

De fleste ved godt, at de er generte, men de får ikke rigtig gjort noget ved det før de f.eks. skal på dates, til jobsamtaler eller andre vigtige samtaler/møder senere i livet, og så har man allerede der vænnet sit hoved til en forkert tankegang. Det kan dog laves om, og det vil du kunne læse om i dette indlæg, da det er forholdsvis let at blive fri for sin generthed, og rigtig kunne vise den person, man virkelig er.

På nettet læser man endda om flere som skriver, at de er for generte til at finde eller have en kæreste, og det er et problem, man kan komme i gang med at få løst med en ordentlig behandling.

 

Sådan kan du overkomme at være genert

Det er ikke altid man ved, hvorfor man er genert, og hvis man har det således anbefales det at skrive dagbog, hvor man får alle tankerne ned på papir. Her identificerer man problemet.

Det næste trin er at lave om på ens tankemønster, hvilket typisk er dér problemet ligger. Er der nogle ting, du er usikker på omkring dig selv, så vil du have fundet ud af det ved dagbogen. Det kræver selvfølgelig øvelse, og der er sikkert flere gange, hvor du ikke kan undertrykke, at du faktisk nu bliver genert, men efterhånden som du arbejder på det, så bliver det bedre og bedre.

Efterhånden som det går fremad, skal du huske at belønne dig selv, hvilket du kan gøre ved at notere videre i din dagbog. F. eks at du en specifik dag trådte frem foran mange mennesker og holdt et oplæg på dit arbejde. Husk at markere datoen på en speciel måde, så du hurtigt kan komme tilbage til den igen og se, at det faktisk nytter noget at arbejde med at være genert.
Det at være usikker på sig selv er nemlig et ubehageligt punkt, og da det kan ændres, bør man arbejde med sin selvsikkerhed.

Lydbogen på Mindly.dk om generthed

Vil du gerne introduceres til emnet, og måske endda aldrig mere være genert, så anbefales lydbogen ’’Aldrig mere genert’’. Den giver dig nogle nye værktøjer, så du bliver mindre genert på alle måder. Hvis du vil læse andre folks mening om lydbogen ’’Aldrig mere genert’’, kan du trykke på udtalelser, hvor flere har udtrykt deres tilfredshed.

Hvad kræver det at lave om på ens generthed? Gå-på-mod og den viden, at man kan ændre sig!

Du kan også læse vores tre-delte temaserie om selvværd her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til generthed, inspiration og nyheder fra Mindly.dk samt gode tilbud tilsendt pr e-mail.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken

Mindly.dk tilbyder lydbøger og kurser til personlig udvikling og selvhjælp.
Henter...