Vil du gerne slippe af med din generthed?

Der er efterhånden mange steder, hvor du kan læse om at komme af med din generthed, men folk reagerer forskelligt, og man skal derfor vælge den måde, som passer en bedst. Det er dog klart, at når man skal arbejde med sin generthed, så vil man være nødt til at gøre knap så rare ting, hvis man vil forbedre sig, og det er målet.

Vil du gerne slippe af med din generthed?

Der er ikke lige så mange ældre, som er generte, som unge. – Prøv at tænk over hvorfor. Kort sagt er de ældre mere kloge på livet, og de ved derfor efterhånden, at man kun har én chance, og derfor har de efterhånden lært, at man aldrig vinder spillet, hvis man ikke gør noget for at ramme plet i første omgang! Ens generthed kan holde en meget tilbage, og i stedet for hele tiden at overveje, hvad andre synes om en, så bør man være den som man er. – Alle kan noget specielt, og der vil altid være nogen, som passer godt til den man er.

Det analyserende punkt om generthed er det vigtigste!

Når man ikke vil være genert længere, så er det vigtigt man finder grunden til, at man overhovedet kommer til at føle en generthed. Det kan for mange være svært at indrømme, og der er nogle som må bruge længere tid på at finde ud af det. Oftest er der en grund, for hvorfor skulle man ellers være genert?

Når man først har analyseret sit problem, eller det som man tror, er problemet, så er det lettere at arbejde med genertheden, og det er her den rigtige hjælp udefra kommer til.

Snak med nogen du kan stole på. Ens forældre er et oplagt valg, når man skal tale om generthed, og det er typisk også teenagere, som har det værst med at være generte. Det er bl.a. fordi de tror, de skal leve op til en masse krav som skønhed, og alt det som de siger skal være perfekt. I livet er der plads til at fejle, og dem som ikke kan tåle, at man fejler en gang i mellem, er ikke værd at samle på.

Er problemet for stort til, at man selv og familien kan klare det, så vil en lydbog være et godt udgangspunkt. Her på Mindly.dk finder du ’’Aldrig mere genert’’ af Malte Lange.

Et af de vigtigste punkter når man taler om generthed er sætningen: ’’Hvad kan der ske?’’. Ja, folk vil måske grine lidt af en, hvis man jokker i det, men det gør jo ikke noget? Man bør ikke altid stille for høje krav til sig selv, og hvis der noget, som andre folk godt kan lide, så er det, at man har noget selvironi!

Du kan også læse vores tre-delte temaserie om selvværd her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til at slippe af med din generthed,nyheder fra Mindly.dk og gode tilbud/rabatter tilsendt på e-mail.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken

Mindly.dk tilbyder lydbøger og kurser til personlig udvikling og selvhjælp.
Henter...