10 gode råd mod mindreværd og til bedre selvtillid

Hvis du efter at have prøvet ovenstående råd omkring mindreværd, stadig føler dig tynget i din hverdag af et mindreværdskompleks, så var det måske en ide at se nærmere på, hvad du ellers kan gøre. Du kan læse mere om at opbygge bedre selvværd i vores temaserie om selvværd. Det kan også være en løsningsmulighed, ellers vil det være oplagt at prøve en lydbog om mindreværdskomplekser med fokus på at få øget dit selvværd betragteligt.

10 gode råd mod mindreværd og til bedre selvtillid
Hvis du lider af mindreværdskomplekser, mindreværd generelt eller bare har brug for at få mere selvtillid, så kan vi med disse tips være med til at skubbe dig i den rigtige retning. Mindreværdskomplekser kan stamme fra fysiske mangler, man føler, man har, eller mindreværd på baggrund af nederlag i livet. Du kan hjælpe dig selv på vej mod at få det bedre, og afhjælpe dine mindreværdskomplekser allerede i dag. 

10 gode råd mod mindreværdskomplekser

  • Lav ting du elsker, er dygtig til eller generelt bare nyder at arbejde med. Hvis du ikke arbejder med ting som optager dig, kan du lettere blive offer for mindreværdskomplekser.
  • Fokuser på dine stærke sider. Mange der lider af mindreværd gør det på baggrund af, at man ikke føler, man slår ordentligt til i forskellige facetter i livet, derfor kan det også være et skridt i den rigtige retning at fokusere på dine forcer, og derved mindske dit mindreværdskompleks.
  • Hjælp andre med ting du er god til. Ofte vil man, ved at hjælpe andre på vej, få bekræftet at man er dygtig på nogle områder – derved mindskes dit mindreværdskompleks, i og med at du beviser du også har stærke sider.
  • Hvis du følger ovenstående råd, og hjælper andre med ting du har let ved, så vil du også deraf modtage komplimenter som en naturlig gestus pga. din hjælp. Derfor er det vigtigt at lære at modtage komplimenter, for at slippe dit problem med mindreværd – andre kan også se dine styrker. 

De 5 sidste gode råd mod mindreværd - træd i karakter

  • Vælg dine venner med omhu, nogle venner er bedre end andre til at tilkendegive dine styrker, såvel som at bidrage til at forbedre dit selvværd og derved mindske dit mindreværd. Vælg venner som hjælper dig fremad, ikke dem som holder dig tilbage. 
  • Inden du går ud ad døren om morgenen, så gør noget ud af dig selv og dit udseende. Hvis man træder ud af døren efter et bad, i rent tøj og har en støre grad af tilfredshed med sit udseende, da kan du afhjælpe dit problem med mindreværd.
  • Giv komplimenter til andre, så vil du med garanti også få komplimenter tilbage efter lidt tid. Ved at få komplimenter for forskellige egenskaber eller omkring dit udseende, så kan du finde styrker ved dig selv du måske ikke selv havde opdaget – komplimenter er oplagte mod mindreværd eller et mindreværdskompleks.
  • Dyrk motion, sport eller fitness. Når din krop er i form, du kan mærke fremskridt løbende og du oplever at du rykker dig fysisk, så kan det ikke undgå at påvirke dit sind og dermed være med til at fjerne mindreværd og mindreværdskomplekser. 
  • Se på din gangart, faktisk kan man ofte se på måden hvorpå folk bevæger sig, hvordan de har det med dem selv. Hvis man ser en person der går meget tynget, så vil det automatisk reflektere det syn omverdenen har på dig, hvis du vil af med dit mindreværdskompleks, så skal du gå som en succes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til selvtillid, inspiration og nyheder fra Mindly.dk samt gode tilbud tilsendt pr e-mail.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken