10 gode tips til afslapning

En masse mennesker tilbringer deres uge med at arbejde, tage sig af familien og kæledyr, og andre vigtige opgaver som at betale regninger.

10 gode tips til afslapning

Nogle mennesker bliver så fanget i dette mønster, at de glemmer, hvordan man stopper. Når en person glemmer, hvordan man stopper, glemmer vedkommende også mere eller mindre, hvordan man slapper af.

Kontinuerlig stress påvirker faktisk dit helbred på mange forskellige måder.

Her er 10 afslapnings-tips til travle mennesker som dig.

  1. Lær at lave afslappende aktiviteter. Der er udviklet masser af aktiviteter, der skal øge kroppens evne til at slappe af. Disse aktiviteter omfatter at meditere, gå, grine, bede, trække vejret dybt, praktisere yoga og/eller tai chi.
  2. Praktisér gentagelsen. Repetition kan hjælpe mennesker i alle aspekter af deres liv, især når man skal fjerne fokus fra f.eks. stress. Gentag et ord, en lyd eller en bevægelse, det kan hjælpe dig med at klare dit sind.
  3. Planlæg din dag. At vide, hvad du skal lave i løbet af dagen, kan faktisk hjælpe dig med at få fred i sindet. At have en tidsplan, kan for eksempel holde dig opdateret på, hvornår du skal arbejde, og hvornår du skal tillade dig selv en pause.
  4. Vær aktiv. Mange sundheds-eksperter foreslår, at man udfører regelmæssig fysisk aktivitet for at lette stress. Intens motion er et andet eksempel, der giver folk mulighed for at presse sig selv optimalt, og senere hen at slappe af og køle ned.
  5. Gør tingene behagelige. Du ønsker ikke at føle ubehag, når du prøver at slappe af, så tag dig tid til at finde noget, som du faktisk kan lide at gøre.
  6. Berig dine følelser. Latter i hverdagen afholder selv den mest stressede person fra at bryde sammen. Sæt dig ned og gør noget, der får dig til at grine som for eksempel en afslappende film.
  7. Få ro. At placére sig selv i rolige omgivelser hjælper med både koncentration og afslapning. Find en rolig plet og bliv der, så længe du ønsker.
  8. Vær nærværende i øjeblikket. Hvis du er stresset på jobbet eller på et andet tidspunkt, skal du begynde at slappe af. For eksempel kunne du trække vejret dybt og lytte til afslappende musik.
  9. Udnyt din tid. Et andet tip til at slappe af væk fra hjemmet, er at udnytte din fritid eller pause til at slappe af, især hvis du er stresset. Hvis du er til frokost kan du lytte til afslappende musik. Hvis du har mulighed for det, så gå en tur udenfor i et par minutter.
  10. Find tid til at slappe af. Måske er den vigtigste ting at huske, at finde tid til at slappe af. Hvis du nødt til at planlægge din afslapning ved hjælp af en alarm eller et vækkeur, så gør det.

Det er vigtigt at forstå og være opmærksom på forbindelsen mellem dit sind og din krop. Uden at forstå, hvad dit sind og krop har behov for, kan og vil hverdagens stress påvirke dit helbred.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken