3 metoder til håndtering af panikangst

Der findes forskellige typer af panikangst, og der er mange årsager til hver type af panikanfald. Sværhedsgraden af et panikanfald kan være forskellig fra det ene til det andet. Der er en bestemt type af panikangst, der kan stilne af på egen hånd, mens mange andre kan kræve medicinsk behandling eller hjælp fra familie og venner. Panikanfald kan være hyppige, men kortere eller ske sjældent, men hvert angreb kan være betydeligt længere.

3 metoder til håndtering af panikangst

Det er altid nødvendigt at søge medicinsk intervention, hvis din panikangst går fra slem til værre, eller hvis du ikke er helt klar over, hvor dine panikanfald kommer fra. Mens medicin og medicinsk intervention ville have sit eget forløb for at kurere din panikangst, er her tre måder at håndtere panikangst på, når du får et anfald. Disse tips vil også hjælpe dig til at afværge et panikanfald ved at foretage små ændringer i din livsstil.

Metode 1: Ånd helt ind, ånd helt ud

Dette er den første og mest stensikre måde at behandle panikangst på. Når du får et panikangreb, hvilket kan skyldes hvilken som helst grund eller årsag, skal du ånde helt ind og ånde helt ud. Du har måske lagt mærke til, at folk med panikangst hiver efter vejret. Nogle mennesker indånder meget tungt, og andre mennesker bliver næsten kvalt. For at undgå dette, skal du gøre en bevidst indsats for at normalisere din vejrtrækning. Når du trækker vejret ordentligt og fuldstændigt, får kroppen den nødvendige ilt, og hver enkelt legemsdel falder til ro. Dette gælder for din hjerne og for hver af de dele af kroppen, der er hårdest ramt af panikangst.

Metode 2: Få regelmæssig motion

Du bør motionere regelmæssigt for at klare eller kontrollere panikangst. Du behøver ikke at gå i motionscenter. Du kan gøre aerobe eller cardio øvelser. Du kan tage en svømmetur om af sommeren og gøre nogle frihånds strækøvelser, knæbøjninger og andre simple øvelser hjemme om vinteren. Du kan melde dig til yoga, pilates eller noget, du ikke synes lyder kedeligt. Regelmæssig motion vil holde dig sund og fit. En adræt krop eller en sund og fit krop vil være langt stærkere og langt mindre tilbøjelig til at få panikangst.

Metode 3: Spis sundt med mere frugt og grønt

At være overvægtig er usundt og det er også usundt at være tynd. Du er nødt til at være sund, og derfor skal du spise sundt. Spis mere frugt og grønt. Tag magnesium som kosttilskud, hvilket hjælper panikangst. Nærende og mættende måltider er en god modvægt mod panikangst.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken