3 tips til at reducere søvnløshed

Søvn er en af de vigtigste tjenester, du kan gøre din krop. Søvn forynger, fornyer og revitaliserer kroppen. Den reducerer også tilgangen af sygdomstilstande, såsom forhøjet blodtryk, og lader kroppen styre hormonerne effektivt.

3 tips til at reducere søvnløshed

Manglende søvn kan påvirke dig på det cellulære niveau og kan forårsage nedsatte evner og dømmekraft, hvilket kan være til skade for dig selv såvel som andre. Søvnløshed er det videnskabelige navn for ikke at kunne falde i søvn og sove.

Søvnløshed kan påvirkes af mange faktorer. Subtile eller drastiske ændringer kan være nødvendige for effektivt at reducere søvnløshed.

Læg din livsstil om for mindre søvnløshed

Identificér hvilke aktiviteter i dit liv, som gør, at du ikke kan sove. Det kan være brugen af for meget koffein, alt for mange sene nætter i byen, eller socialt samvær med venner ude på de små timer om morgenen. Begræns dit indtag af koffein til morgentimerne, hvis du føler, at du ikke kan afskaffe den helt.

Prøv på at planlægge dine fester og sociale samvær, så de falder sammen med weekender og omkring helligdage. Dette giver dig mulighed for at sove længe i morgentimerne for at forsyne kroppen med en passende mængde søvn.

Visse slags håndkøbsmedicin, der tages for almindelige forkølelser og influenza, kan også forårsage mild søvnløshed. Se din læge for at få en god anbefaling til medicin, der ikke vil forstyrre søvnen.

Rådfør dig med din læge eller dit apotek - Mange andre lider af søvnløshed, og de kan hjælpe

Besøg din læge for at få råd om den bedste receptpligtige medicin til effektivt at behandle søvnløshed. Mens nogle af disse medikamenter kan være ikke-vanedannende, er der nogle af dem, der godt kan være det. Din læge kan anbefale at du tager dem i en kortere periode eller i en lavere dosis.

Der er også nogle slags medicin, der fås i håndkøb, som kan tages for at behandle søvnløshed. Men det anbefales ikke at tage dem over en lang periode. Efter højst et par dage bør du være tilbage i din regelmæssig søvnrytme.

Motionér, men senest nogle få timer før sengetid, og brænd den ekstra energi af - Det mindsker søvnløsheden

Motion forbrænder energi. Efter en hel dag på jobbet eller derhjemme, er det en god idé at tage en time eller to før sengetid. Eventuel resterende indestængt energi kan man ryste af sig med en forfriskende gåtur på løbebånd eller hård træning på vægtmaskinen.

En rask gåtur rundt i parken eller nabolaget kan også genopfriske dig, mens det efterlader dig i en afslappet tilstand.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hjælp til søvnløshed, nyheder og tilbud på email

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken