Positive tanker - 6 måder at tænke positivt i hverdagen

Vil du lære at tænke positivt og ignorere de negative tanker? At sikre sig positive tanker er vigtigt for et godt og afbalanceret liv. Her vil vi både beskrive problemerne, nogle har med at tænke positivt og give 6 gode råd til at undgå de negative tanker.

Positive tanker - 6 måder at tænke positivt i hverdagen

At tænke positivt - vejen til det positive liv

Det kan være et stort problem, at man ikke har positive tanker i hverdagen, da mange job afhænger af dette, eller som minimum gør det fordelagtigt at tænke positive og grundlæggende have positive tanker det meste af tiden.

Man bliver også vurderet meget på ens kropssprog i sociale sammenhænge, og det er derfor vigtigt at sende de rigtige signaler, når man går igennem byen.

Hvis ikke du løber rundt med positive tanker, så kan du garanteret se og føle at en masse af dem, som omgiver dig har positive tanker. Ofte irriterer det dig måske, og det kan være svært at forstå, hvis man ikke selv er vant til positiv tænkning.

Positiv tænkning gør, at man føler sig gladere og har mere lyst til at begive sig ud i flere ting, end hvis man er styret af negative tanker, og hele tiden tænker ikke-konstruktivt.

Negative tanker gør, at man i nogle tilfælde kan blive decideret destruktiv, og ikke værdsætte livet og de glade stunder, man måtte opleve.

Hvis man ikke har positive tanker, vil det ofte være tydeligt, både på kopssprog, ordvalg, stemmeføring og udstråling. For at få et mere positivt livssyn har vi samlet en række gode råd, så du kan få en mere positiv tankegang og få glæde af de fordele, det giver i hverdagen.

Negative impulser

Hvor end man befinder sig, er det umuligt at undgå negative impulser. Medierne overdynger os dagligt med nyheder om død og ødelæggelse, og hvis man ikke er i stand til at lade dette passere, tager man negativiteten til sig og starter selv med at tænke negativt.

Her er der en ting, der er vigtigt: tænk positivt! Dette kan til tider være en udfordring. Negativiteten lammer os i den forstand, at vi i stedet for at se muligheder ser begrænsninger. Negative tanker føder nye negative tanker, hvilket resulterer i en ond cirkel, som kan være svær at slippe ud af.

Du kan nå til et punkt, hvor det kan være nødvendigt at søge hjælp til at slippe af med de negative tanker, hvilket der er flere metoder til.

Positiv tænkning

Mange har svært ved at bevare de positive tanker og se bort fra alle de negative impulser. En positiv tankegang medfører en forhøjet livskvalitet, da det starter en lavine af positive konsekvenser. En positiv tankegang forbedrer dit humør og gør dig mere udadvendt.

Ved overgangen til en mere positiv tankegang går man ind og bearbejder de negative tanker aktivt. Det skal ikke være noget man kan tage frem engang imellem ligesom et stykke værktøj, det skal blive naturligt, at disse positive tanker kommer til én.

Det er desværre meget almindeligt at mennesker har en gammel og indgroet vane, det kan være opstået på grund af svigt gennem barndommen, mange skuffende oplevelser eller måske man er opvokset i et miljø, hvor der var meget negativ omtale af alt og alle og sådan noget går i arv.

Ved at være mere udadvendt har du nemmere ved at skabe sociale relationer. Du kan forholdsvist let lære at udskifte dine negative tanker med positive tanker.

Træn din hjerne positiv

Du lærer ikke at tænke positivt fra den ene dag til den anden, med de rette øvelser kan du træne din hjerne til at tænke positivt som en automatisk reaktion.

Der findes simple teknikker, hvormed du kan ændre dit negative tankemønster til et positivt tankemønster. En positiv tankegang medfører en dominoeffekt af gode oplevelser, glæde og lykke.

Hvis du føler, at din tankegang er præget af for mange negative tanker, bør du gøre noget ved det.

Der findes forskellige metoder, hvor nogle er bedre end andre. Der skal dog som ofte ikke meget mere til end nogle simple teknikker, før du oplever et tydeligt resultat.

 1. Mange job afhænger af bl.a. humør, og det er derfor vigtigt, at man tænker positivt. Det kan selvfølgelig være svært, hvis man ikke føler, at der nogen grund til det, men det kan gøre en stor forskel.

  Hvis du en gang i mellem stopper op i et halv minut og prøver at fylde hovedet med alle de positive tanker, du kan, så vil du nogle gange opleve, at du smiler bagefter, og er blevet en smule mere glad.

  Sæt dig hver dag ned, og tænk positivt i et par minutter, indtil du føler, at det bliver lettere. Herefter kan du gradvist øge den tid, du bruger, indtil du til sidst oplever, at positiv tænkning er blevet en naturlig del af dit sind.
 2. Smil til verden og verden smiler igen. Ordsproget er kendt og af god grund - det virker. En simpel måde at tolke det på er - tænk positivt.

  Det lyder sikkert alt for simpelt, men hvis man kan ignorere den indledende akavethed, fordi det føles uvant, kan det være vejen til at få et mere positivt livssyn. Så med andre ord - smil dig til at tænke positivt, også gerne til dig selv foran spejlet.
 3. Smil til din telefon. Det lyder plat og dumt, men det virker faktisk. Forsøg at tænke positivt samtidigt, og ignorer det, hvis der sniger sig negative tanker ind også - du er på rette vej.

  Smiler du i øvrigt, når du taler i telefon, er det ikke sikkert, du selv opdager, at du lyder gladere, men det er tydeligt for modparten at høre i samtalen.
 4. Undgå negativ selv-snak - det hæmmer de positive tanker - Dette tip, der er gearet til at hjælpe dig til at tænke positivt, er at undgå negativ selv-snak. Hvad du mentalt fortæller dig selv, betyder noget. Selv-snak refererer dybest set til den indre stemme i dit sind, der konstant analyserer din præstation og hvordan du interagerer med verden omkring dig.

  Negativ selv-snak vil påvirke dit selvværd. Din selv-snak bør ikke fokusere på negative tanker. Hver gang du begynder at tænke tanker, der er kritiske, hold så en pause og vurder, hvad du tænker. Start med at lægge mærke til dine tankemønstre, før du fokuserer på at omdanne dem til nogen, der er mere positive. Det øjeblik du opdager, at du er i gang med en tanke, der er negativ, skal du mentalt fortælle dig selv, at du skal holde op.

 5. Giv dig tid til at slippe af med de negative tanker. Tænk positivt så ofte du kan, men hvis du fra tid til anden sætter lidt tid af til slippe af med de negative tanker, kan det gøre, at du får mere positive tanker end ellers.

  Tænk positivt, og giv dig selv pauser til at slippe af med de negative tanker. Gå et sted hen for dig selv, eller løb en tur. Gør det, der gør det nemmest at slippe af med de negative tanker, hvorefter du kan komme tilbage og være positiv.
 6. Brug humor til at tænke mere positivt - Humor er altid en god foranstaltning at tage i et forsøg på at tænke positivt. Du kan ikke være positiv, hvis du har meget lidt humor. Udfordringer er en del af livet, men du skal stadig grine og fremme humor. Det behøver ikke at være overdrevet, bare det at genkende humoren i en situation kan hjælpe med at lindre din stress og dermed lette den måde, du ser på tingene.

  At dyrke optimisme bør ske løbende. Du skal lære at tænke mere positivt. Hvis du gør det oftere, vil det føre til, at det bliver stærkere. Optimister har en forklarende stil, der er positiv.

  Bliv ved at arbejde på det. Nogle mennesker er naturligt fødte optimister, men det kan stadig kræve en indsats for at omsætte det i praksis, især i situationer, der er udfordrende. Bliv ved med at tænke positivt over en lang periode, uanset hvad der sker. Hvis du får negative tanker, kan du bruge de tips, der er diskuteret ovenfor, til at håndtere dem.

  Det er godt at henvende sig til venner og familie i dine bestræbelser på at tænke positivt. Hvis du får negative tanker, skal du ikke tøve med at kommunikere med dem. De er i en god position til at tilbyde dig positiv feedback og opmuntring. 

Positive tanker og at tænke positivt

Positive tanker giver dig mere værdi i dit liv

I en verden, hvor død og ødelæggelse kontant er i fokus, er det utroligt let at komme til at tænke negativt. Disse negative tanker kan hæmme din livskvalitet, da negative tanker belaster din psyke.

At sikre sig positive tanker gør, at man bliver meget mere tilfreds med livet og og grundlæggende bliver en meget gladere person. Negative tanker kan føre til, at man kommer ind i en negativ spiral, og er konstant negativ hele livet igennem - det er ingen tjent med!

Med positive tanker frem for de negative, ser man lysere og mere optimistisk på tingene, end man ellers ville havde gjort og værdsætter andre mere, end når man er fyldt med negative tanker.

For mange negative tanker, kan sende én i et sort hul, som vil resultere i, at man ikke værdsætter livet, selv når der sker noget positivt.

De positive hændelser vil blive opslugt og nedbrudt i den indre sky af negativitet, man lever med, og man vil derfor kun blive forstærket i sin negative tankegang.

Har man virkelig store problemer med at tænke positive tanker, og holder man sine tanker negative det meste af tiden, så kan det anbefales at man opsøger professionelt hjælp. For med hjælp fra andre, kan man vende sin tanker meget lettere til nogle positive positive, som vil resultere i, man opnår et markant gladere og bedre liv.

For de fleste vil gerne bibeholde deres positive tanker og komme af med de negative tanker, men i livet kan man ikke kun have positive eller negative tanker. Nogle gange vil man opleve nogle tanker, der ikke er positive, og det kan man på ingen måde undgå. Til gengæld kan vi minimere dem, og selv vælge, hvor stor magt de negative tanker skal have over vores liv.

Negative tanker vil altid forekomme, og det er helt naturligt

Derfor skal man være opmærksom på, at man ikke konstant kan være glad, men at man bare ikke skal "holde på de negative tanker". Der vil ske nogle ting i livet, hvor man vil blive ked af det eller sur eller gal, alt efter hvad man oplever, men de glade tanker vil altid vende tilbage, hvis man selv tillader det.

Døjer man med mange negative tanker, kan man træne dem væk, og ændre sit fokus til at se de positive ting i livet. Gør man det over en kortere periode, kan man sikre sig et gladere, mere positivt syn på verden og et liv med mange positive tanker, uden at lade de negative tanker få kontrollen - Giv dig selv muligheden for at styre dit eget liv, så du kan opnå det, du virkelig ønsker.

Det er kun naturligt at mennesker har negative tanker i det små, men hvis fokus konstant er på de negative ting, man kan finde ved sine nærmeste, at vi kritiserer vores børn, venner, kollegaer eller sågar begynder at finde fejl ved dig selv konstant. Måske du føler, at du hele tiden får arbejdsopgaver, der ikke er tilfredsstillende.

Så er det måske på tide at grave lidt dybere og finde en måde at komme ud af det tankemønster på, netop ved at tænke positivt. Ved positiv tankegang skal du tænke på alt det gode, lad være med at tænke eksempelvis "det her jeg ikke råd til at købe", men istedet fokuser på, hvad du reelt har råd til og glæde dig over dette.

Hold dit fokus på de opgaver du er god til istedet for at bruge kræfter og tanker på det, du ikke er lige så god til. Fokuser også på, hvor dygtige dine børn er istedet for at skælde dem ud for det, de ikke kan. Ros dine omgivelser istedet for at kritisere dem. For mange negative tanker i hverdagen tager vores kræfter og gør os sløje.

Lær at tænke positivt og slip for de negative dage uden positive tanker

At tænke positivt er blevet et koncept, man opmuntrer til i mange kredse. Positive tænkere er kendt for at have gode mestringsstrategier, større immunitet og en mindre chance for at få hjertekarsygdomme. At have et optimistisk syn på tingene er bedre end hele tiden at have negative tanker. Det har betydelige fordele for dit generelle velbefindende.

Hvis du tager ovenstående råd til dig, og arbejder med dig selv og dine, i nogle tilfælde helt manglende, positive tanker, så er du på rette vej. Der er ingen grund til at starte en ond cirkel, men der til gengæld mulighed for at opbygge en positiv cirkel med positive tanker. Lær at tænke positivt i hverdagen, og du er godt på vej mod et liv med positive tanker og følelser. Ovenstående kan samles til en kort sætning - tænk positivt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken