4 tips til bedre historiefortælling

Historiefortælling er alletiders aktivitet både for den, der fortæller, og dem, der lytter. Uanset om man ser på det fra et traditionelt perspektiv eller blot som en praktisk færdighed, er der en masse, der skal læres og bevares ved at fortælle historier, og dele historier og begivenheder.

4 tips til bedre historiefortælling

Det er virkelig godt at kunne, og kræver en stor indsats at mestre. Under alle omstændigheder er fordelene uendelige og jo bedre evner, desto bedre oplevelse. Her er fire tips, der vil hjælpe dig til at lære historiefortælling og blive bedre til det.

Hvad er historien?

Mens den her måske lyder indlysende, er det vigtigt, at du kender din historie godt og forstår formålet med at fortælle den. Hvis der er mere end én handlingsgang i historien, så lav en plan for, hvordan man kan dele det korrekt op, så du ikke forvirrer publikum.

Sørg for, at det er relevant for din nuværende målgruppe, og at du har en eller anden form for budskab, du har til formål at viderebringe. Dette vil hjælpe dig til at målrette historien og lade dig formidle den ordentligt.

Lav din egen version af historien

Dette betyder ikke at ændre de faktiske forhold eller ændre historien (medmindre du ønsker at gøre det). Det henviser til at bruge dine egne ord og synspunkter til at fortælle den. Du kan enten skrive hele historien ned eller tegne den, hvis du har evnerne, som forberedelse til at fortælle den.

Dette vil også hjælpe dig til at identificere de irrelevante dele af historien og fjerne dem. Historiefortælling drejer sig om at afspejle noget af dig selv i historien, og det er en stor færdighed at mestre dette aspekt.

Øv dig højt, så historien sidder på rygraden

Fortæl historien højt for dig selv et par gange, før du fortæller den til andre. Dette er især vigtigt, fordi det vil hjælpe dig kende alle detaljerne og holde historien begrænset, så du ikke strejfer rundt over det hele og forvirrer dit publikum. Denne praksis kan hjælpe dig til at lære og forstå bedre historiefortælling.

Den rette historie til det rette publikum

Historiefortælling handler om dig lige så meget, som det handler om din målgruppe, så det er vigtigt at kende den. Dette er en fantastisk måde at holde dem interesseret på, mens du samtidig får et budskab igennem.

Nogle af de ovennævnte øvelser vil hjælpe dig med at ændre historien, fjerne eller tilføje visse detaljer, så du kan sørge for, at den passer til situationen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken