4 tips til bedre søvn

Søvn kan have en enorm indflydelse på din generelle sundhed, og hvor produktiv du er i dine vågne timer. Selv om søvn er vigtigt, er det også nødvendigt at få en god søvn, der giver mulighed for at vågne med en følelse af, at være forfrisket og forynget. For at sove bedre skal du have gode vaner for tiden omkring sengetid, hvilket vil forbedre din søvn. Her er nogle tips, der er nemme at følge, og som vil gøre dig i stand til at få bedre søvn og føle dig mere følelsesmæssigt og mentalt klar til dagen forude.

4 tips til bedre søvn

1. Hav en regelmæssig sengetid

Det er relativt enkelt at få bedre søvn og det kræver dybest set, at du sover på regelmæssige tider. Etablering af et sovemønster vil få din krop til at udvikle en "søvn og vågen"-cyklus, hvilket kun kan forbedre din evne til at få en god søvn. Ved at falde i søvn og vågne på fastlagte tidspunkter vil din krop bliver vant til denne tidsplan, og give dig mulighed for at vågne forfrisket og veludhvilet. Regelmæssige sovetider er hemmeligheden bag at få bedre søvn.

2. Hav en afslappende rutine til sengetid

Afslapning er en vigtig del af god søvn, og giver dig mulighed for at føle dig veludhvilet og motiveret til den næste dag. Derfor er det vigtigt at slappe af, før du går i seng, hvilket vil gøre det lettere for dig at falde hurtigere og dybere i søvn. En afslappende rutine hver aften vil sende et signal til din hjerne om, at søvnen hurtigt nærmer sig, hvilket vil sikre, at du får bedre søvn. Du kan geare ned ved at læse en bog eller lytte til stille musik. Vær sikker på at begrænse eksponeringen til alle høje lyde, da støjen kun vil forstyrre din fred.

3. Du må ikke spise før du går i seng

Selvom snacks ved sengetid kan være lækre, er det bedst at begrænse den mængde mad, du spiser før sengetid. Prøv at lave en tidsplan for aftensmad, der falder mindst tre timer før sengetid, fordi fordøjelsesprocessen er så kompliceret, at god søvn er ikke opnåeligt samtidig med denne proces. Undgå fødevarer, der vil forårsage halsbrand og andre tilstande, der kan gøre god søvn vanskeligt. Hvis du virkelig er sulten før sengetid, så prøv at spise noget let, der ikke vil kræve en masse fordøjelse.

4. Begræns koffein

Selvom koffein er forbundet med produktive morgener, har det vist sig at have en negativ indvirkning på søvn. Søvnproblemer er blevet direkte forbundet med overdrevent forbrug af koffeinholdige drikke, så hvis du ønsker at få en bedre søvn, bør du helt sikkert begrænse dit indtag af koffein.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hjælp til søvnløshed, nyheder og tilbud på email

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken