4 tips til forbedring af sociale fobier

Sociale fobier er almindeligt forekommende og involverer mere end blot normal generthed. Personer med sociale fobier har panikanfald, når de bliver sat i sociale situationer og ikke ved, hvordan de skal håndtere dem. For nogle personer, der lider af social fobi, resulterer den blotte tanke om social interaktion med andre i paniksymptomer som hjertebanken, mundtørhed, svedtendens, rødme i ansigtet eller dårlig mave. Med så mange symptomer bliver det nemmere bare at undgå social interaktion helt. Dette vil dog kun resultere i, at din sociale fobi bliver værre. Her er nogle tips til at forbedre social fobi uden simpel undgåelse.

4 tips til forbedring af sociale fobier

1. Slap af

De fleste mennesker ved det ikke, men bekymrende forværrer bare angsten og forbinder sociale situationer med ængstelige følelser. Derfor er det bedst at slappe af og ikke tænke på de kommende sociale arrangementer. Prøv afspændingsteknikker såsom karbade eller læsning, når dine ængstelige tanker begynder at komme op til overfladen. Det er bedst ikke at lade bekymring overtage din tankegang, fordi dette bare vil føre til øgede ængstelige følelser.

2. Opsøg sociale situationer

Hvis du har en social fobi, er det værste, du kan gøre, at undgå social interaktion. Ved at undgå sociale situationer, vil du opbygge frygten og sende en besked til dit sind om, at frygten er nødvendig. Jo længere du undgår social interaktion, jo værre vil din sociale fobi blive. Vi undgår ting, der skræmmer os, men hvis du bliver ved med at sætte dig selv i sociale situationer, vil du langsomt begynde at overvinde din frygt.

3. Se dig omkring

Mange personer, der lider af social fobi, fokuserer konstant på sig selv, når de er ude. Men ved at fokusere på dine omgivelser, kan du mindske din angst og flytte din opmærksomhed udad. Du kan gøre dette ved at fokusere på væggene eller ved at betragte andre mennesker. Du skal simpelthen forsøge at omdirigere dine tanker fra dig selv til andre ting, der vil berolige din angst.

4. Tal med andre

Social fobi udvikler sig, fordi du bliver bekymret for, hvad andre tænker om dig. Men ved at stille spørgsmål og sætte fokus på andre, vil du begynde at føle sig mere afslappet og mindre selvbevidst. Stil ikke bare nemme spørgsmål, men stil i stedet tankevækkende spørgsmål, der kræver et reelt svar. Dette vil give dig mulighed for at slippe din angst og fokusere på samtalen. Personer, der lider af en social fobi, skal rette opmærksomheden andre steder hen for at sikre, at deres paniksymptomer ikke opstår og forværres.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken