5 fantastiske tips til at styre din stammen

Mange personer verden over har et problem med at stamme. Denne talefejl hindrer folk i stor udstrækning. Det gør kommunikation, som er en uhyre vigtig ting, svært. Det påvirker både unge og gamle, og forstyrrer folks liv på arbejde, i skole og mange andre aspekter af livet. Det gode ved det er, at der er en måde, hvorpå du kan styre din stammen.

5 fantastiske tips til at styre din stammen

Vær rolig, og "glem" at du stammer

Du skal slappe af både mentalt og fysisk. Lad være med at bekymre dig om, om du vil stamme, fordi sådanne negative tanker vil øge chancerne for, at det sker. Fortæl i stedet dig selv, at du ikke vil gøre det, og alt vil gå fint.

Læg en plan for at det, du skal sige, og dæmp risikoen for at stamme

Forsøg altid at forestille dig, hvad du er ved at sige. De fleste mennesker finder det svært at sige, hvad de ønsker, fordi de ikke har et indtryk af det, de ønsker at kommunikere, i deres hjerner. Dette gælder især for mennesker, der stammer.

Du skal vide præcis, hvad du vil sige, og hvordan du skal sige det. Ved at gøre dette vil du have et mentalt billede af, hvad der skal kommunikeres, og dermed gøre det muligt og lettere for dig at få de rigtige ord frem. Tag altid lidt tid, før du taler, for at sikre at du ved, hvad du vil sige.

Opøv dit åndedrag og mindsk din stammen

Før du taler, skal du tage et dybt åndedrag. Udånding hjælper. Du må ikke haste med at sige det, du vil sige. Tag dig i stedet god tid og tag en dyb indånding, før du siger det vanskelige ord i dit sind. At tale med måde vil ikke kun gøre, at dine ord kommer klart ud, men det, du har at sige, vil også være til at forstå.

Lyd-visualisering mod stammen

Du skal først sige det, du ønsker at fortælle andre, inden i dit hoved. Denne type af lyd-visualisering er yderst gavnlig. Du bør gøre dette til en rutine og gøre det hver eneste gang, du ønsker at sige noget, som du tror, vil give dig vanskeligheder. Din hjerne skal kunne høre, hvad du vil sige. Dette vil øge sandsynligheden for at kommunikere med succes.

Undgå overdrevent pres - det underbygger stammen

Pres og angst er berygtede syndere, når det drejer sig om at bidrage til udviklingen af stammen. En ting, du altid bør undgå, er at lægge ekstremt pres på dig selv. Stammen kan ikke behandles fuldstændigt på en gang. Det tager tid, og derfor bør du ikke haste med det. Du skal være parat til at arbejde på det gradvist, indtil du kan kontrollere det. Disse er blot nogle af de tips du bør tage i brug for at nå dit mål med at styre din stammen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken