5 gode tips til at reducere frygt for døden

Liv og død tages ofte for givet, og mange mennesker går gennem livet uden at give dem meget opmærksomhed overhovedet. Men frygten for døden er meget udbredt blandt folk i alle aldre. Det kan være noget, som du altid har haft, eller det kan udløses af et dødsfald, sygdom eller en strøm af eksistentialistisk bevidsthed. Mens det er helt rationelt og sundt at tænke på døden, kan det være skræmmende, stressende og have negative konsekvenser for dit helbred og livskvalitet at frygte den. Hvis du har alvorlig frygt for døden, kan du overveje nogle af disse tips til at hjælpe dig med at overvinde den.

5 gode tips til at reducere frygt for døden

Reducer frygt for døden 1 - Døden er en kendsgerning, men du er stadig i live

Forstå og accepter, at intet er lovet udover døden, vi vil alle dø, og ingen ved hvornår. At frygte det vil ikke ændre denne kendsgerning. Dette i sig selv burde være nok for dig til at nyde livet, og få det mest mulige ud af det, mens du kan. Hvis det ansporer dig til at foretage ændringer i dit liv eller bedre din livskvalitet, så gør det.

Reducer frygt for døden 2 - Se døden i øjnene

Accepter døden og tag et skridt videre. Skriv dit testamente og sørg for, at du har en plan for, når du kommer af dage, hvilket niveau af respirator, der er acceptabelt for dig, hvor og hvordan du ønsker at blive begravet, hvem du vil, skal have din samling af yndlingsbøger eller din pengeopsparing. Alt dette vil hjælpe dig til at blive mere tryg ved tanken, vel vidende at nogle bekymringer allerede er ordnet.

Reducer frygt for døden 3 - Færdiggør uafklarede spørgsmål

Uanset om det er at minde din partner om, hvor meget du elsker vedkommende, afslutte en årtier gammel familiefejde eller besøge Paris. Det betyder ikke, at du irrationelt skal træffe en beslutning på et øjeblik, men tag dig tid til at planlægge noget, du altid har ønsket at gøre, og gør det. At være for forsigtig betaler sig ikke altid.

Reducer frygt for døden 4 - Søg religiøs eller åndelig trøst

Hvis du praktiserer en bestemt organiseret religion, har du måske lyst til at søge efter nogle svar, da de fleste religioner behandler emnet om døden temmelig omfattende. Hvis ikke, kan du også finde, at ikke-religiøs spiritualitet tilbyder lignende trøst.

Reducer frygt for døden 5 - Undgå materialisme

Og søg trøst i menneskelige sammenhænge og skønheden i naturen og dyrenes verden, i stedet for en bil eller et dyrt ur, for eksempel. Dette vil bidrage til at forbedre kvaliteten af dit liv og til at værdsætte, hvad du gør med din tid og folk, du kender. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken