5 gode tips til at reducere OCD

Obsessiv-kompulsiv sygdom, som populært kaldes OCD, er en angst, der påvirker mange mennesker. En person, der lider af OCD, har kompulsiv adfærd og tvangstanker, der bliver grelle til et punkt, hvor det griber ind i hans eller hendes daglige liv. Folk har prøvet forskellige tips med det mål at ryste følelsen af tvang af sig, men det gode ved det er, at nogle af dem kan bruges til at reducere OCD. Der er flere effektive behandlingsmuligheder og selvhjælpsstrategier. De kan hjælpe dig med at bryde fri fra uønskede tanker, og tvangstanker, der er irrationelle, og derved hjælpe dig med at genvinde kontrollen over dit liv.

5 gode tips til at reducere OCD

Aktiviteter dæmper OCD

Når du oplever tanker, der peger på OCD bør du forsøge at flytte din opmærksomhed hen på en anden ting. Der er mange aktiviteter, du kan vælge at gøre. Du kan beslutte at motionere, lytte til musik, læse, gå tur, spille videospil og strikke, blandt andre.

Den aktivitet, som du deltager i, bør være noget, du nyder. Gør det i ikke mindre end 15 minutter, da dette vil hjælpe med at holde dit sind væk fra tvangstankerne eller tvangshandlingerne. Ved slutningen, genvurder så for at se, om trangen er så intens. Udsæt det i et længere stykke tid, fordi jo længere du gør det, jo større er chancerne for, at det vil ændre sig til din fordel.

Få belyst din OCD

Hold regnskab med dine bekymrede tvangstanker. Når du begynder blive besat af dem, så skriv dine tvangshandlinger og tanker ned. Der er mange fordele ved at gøre dette. Det vil hjælpe dig med at indse, hvor regelmæssige dine tvangstanker er. Konstant at nedskrive en bestemt trang eller en sætning resulterer i, at den mister sin magt, og dine tvangstanker vil afgjort forsvinde hurtigere, for at skrive dem ned er sværere end at tænke på dem.

Foregrib tvangstanker, og dæmp din OCD

At foregribe kompulsive OCD tvangstanker før de opstår, hjælper til at lette dem. Dette er en simpel strategi, som du kan bruge. Hvis du har for vane at kontrollere, om vinduerne er lukket, dørene låst og apparaterne slukket, så hjælper det blot at forsøge at sørge for, at alt er gjort rigtigt første gang.

OCD-bekymringsperiode

Oprettelse af en OCD-bekymringsperiode har også hjulpet en stor del af individer. Dette indebærer at udvikle en vane, hvor man udsætter snarere end at undertrykke tvangshandlinger og tvangstanker. Afsæt en bestemt tidsramme til at bekymre sig om dem.

Sund livsstil er usundt for OCD

En anden vigtig strategi, der hjælper til at reducere OCD, er at passe på dig selv. En livsstil, der er sund og afbalanceret spiller en væsentlig rolle i at holde OCD frygt, bekymringer og adfærd i skak. Disse tips er uhyre nyttige, hvis du ønsker at overvinde OCD og leve et behageligt liv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken