5 gode tips til at reducere panikanfald

Et panikanfald er en brat stigning i overvældende frygt og angst. Dit hjerte banker, og du finder, at du ikke kan trække vejret. Du kan føle dig utilpas, som om du er ved at dø eller blive sindssyg. Hvis denne tilstand forbliver ubehandlet, kan det føre til panikangst og andre uønskede problemer. Nogle mennesker trækker sig tilbage fra normale aktiviteter som følge af deres panikanfald. Det heldige ved det er, at panikanfald kan helbredes. Jo før, du søger hjælp, desto bedre.

5 gode tips til at reducere panikanfald

Få behandlet din angst, og tag kontrollen tilbage

Med den rette behandling kan symptomerne af panik reduceres eller fjernes helt, og du kan genvinde kontrollen over dit liv. De kan behandles med selvhjælpsstrategier eller flere terapi-sessioner. Kognitiv adfærdsterapi betragtes som den mest effektive behandlingsmulighed for panikanfald, panikangst og agorafobi. Den fokuserer på de tankemønstre og den adfærd, der er ansvarlige for at opretholde eller udløse dem. Du vil være i stand til at se din frygt på en mere realistisk måde.

Eksponeringsterapi - panikanfald i sikre rammer

Eksponeringsterapi for panikangst indebærer at blive udsat for de fysiske fornemmelser af panik i et miljø, der er sikkert og kontrolleret. Dette giver dig mulighed for at lære sundere måder at klare dem på. De varierede øvelser forårsager fornemmelser, der ligner de symptomer, som opleves, når der går panik i dig. Hver eksponering gør dig mindre bange, og du vil få en følelse af kontrol over panikken.

Selvhjælpsteknikker mod angst og panikanfald

Selvhjælps-tips anbefales også på det kraftigste. Du kan træffe særlige foranstaltninger for at hjælpe dig selv. Du skal lære om panik. Det vil bidrage betydeligt til at lindre din nød. Læs og lær om angst, panikangst og kæmp-eller-flygt responsen, som man oplever under et panikanfald.

Rygning og koffein understøtter panikanfald

Rygning og koffein har været kendt for at fremprovokere panikanfald. Dette gælder for mennesker, der er modtagelige. Du bør undgå kaffe, cigaretter og andre drikkevarer, der er koffeinholdige. Medicin, der har stimulanser, såsom diætpiller, bør også undgås.

Afslappet vejrtrækning og afspænding mod panik- og angstanfald

Lær at styre din vejrtrækning. Hyperventilation forårsager mange fornemmelser, der opleves under et panikanfald. Disse omfatter trykken for brystet og svimmelhed. Dyb vejrtrækning hjælper til at lindre symptomerne af panik. Hvis du lærer at styre din vejrtrækning, du vil være i stand til at berolige dig selv, når du begynder at føle angst. Du har også en lavere risiko for at skabe de samme fornemmelser, som du er bange for.

Udøvelse af afspændingsteknikker er også nyttig. Disse omfatter aktiviteter såsom meditation og yoga. Disse tips vil hjælpe dig med at håndtere et panikanfald og bør følges.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken