5 måder at holde et parforhold i live

Mange parforhold mister gnisten efter et stykke tid. Hverdagen bliver for kedelig, og man glemmer meget simpelt at pleje parforholdet og sin kærlighed til hinanden. Parfoldet bliver derved kedeligt og trivielt, hvilket er en skam, da man stadig elsker sin partner, men mangler inspirationen til at vise dette. Vi har af denne grund valgt at samle 5 tips til, hvordan du kan pleje dit parforhold, og derved beholde gnisten i parforholdet.

5 måder at holde et parforhold i live

Fem gode råd du kan bruge i parforholdet

  1. Gå den ekstra mil. Med dette menes der, at du skal give lidt mere af dig selv. De små ting du gør i hverdagen har enormt stor betydning for jeres parforhold i det lange løb. Hvis du er træt efter en lang dag på jobbet, kan du vise, at hun/han betyder noget for dig, ved at hjælpe med aftensmaden. Hvis din partner har glemt at købe de sidste småting, så tilbyd at hente disse. Det er vigtigt for parforholdet at vise, at du viser dig villig til at tage handling, og ikke bare lade det blive ved snakken.
  2. Komplimenter din partner. At give sin partner komplimenter virker måske efter et langt parforhold som en overflødig ting. Komplimenter har enorm stor betydning, og kan få din partner til fortsat at gå op i sit udseende. Hvis man i parforholdet får komplimenter fra sin partner, når man gør noget ud af sig selv, vil man i langt højere grad være tilbøjelig til at gøre dette oftere. Det er derfor utrolig vigtigt, at du ikke undervurderer komplimenter i dit parforhold. 
  3. Afsæt tid til hinanden. Hvis du lever et travlt liv med børn og mange arbejdstimer, kan du hurtigt glemme, hvem du egentlig er i parforhold med. Afsæt tid til hinanden, og parforholdet I har med hinanden. Det kan godt virke svært i starten, men blot en time til en kop kaffe kan gøre underværker. Alene-tid vil lade jer genfinde det, I så i hinanden første gang, og derved puste nyt liv i parforholdet. En god idé til at gøre dette, er at spise morgenmad sammen eller tage på en cafétur – bare jer to. 
  4. Snak pænt til hinanden. Dette punkt virker måske for mange meget indlysende. Hvis du husker tilbage på de første år af jeres forhold, kaldte i formentligt hinanden kælenavne som ”elskede, skat” og lignende. Jo længere parforhold bliver, jo længere væk komme disse navne, hvilket er en skam. Vis din kærlighed i form af kælenavne og gør din partner glad. En let adfærdsændring, der kan få stor betydning for parforholdet. 
  5. Snak om problemerne. Det er vigtigt at snakke om problemerne i parforholdet med din partner. Hvis der er noget ved din partner, der irriterer dig, så sig det til personen (ikke råbe). På denne måde kan i finde en løsning i fælleskab og skabe opmærksomhed om de områder, der irriterer jer ved den anden. Det handler ikke om at starte diskussion i en defensiv position, men om at være åben og villig til at løse problemerne, der kan opstå i selv det bedste parforhold. 

Alle parforhold er forskellige og det samme er løsningerne

Alle parforhold er naturligvis forskellige, og det er derfor ikke muligt at give en metode, der vil løse parforholdet for alle. Det er dog nogle generelle tips, som nemt kan indføres i hverdagen og forlænge dit parforhold med mange år. Husk hvorfor I elsker hinanden, og hvor smukt parforholdet kan være.   
Få støtte til et bedre parforhold her: Parforholdet 1 + 2.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken