5 tips om, hvordan man holder op med at ryge

Det er blevet bevist af mange forskere og læger, at rygning ikke er sundt. Mange mennesker begynder stadig at ryge, på trods af advarslerne, og finder det derefter meget vanskeligt at holde op med at ryge. Dette er grunden til, at du bør kigge på tips om rygestop, og hvilke hjælpemidler, du kan bruge til hjælp med at holde op med at ryge.

5 tips om, hvordan man holder op med at ryge

Spørg lægen til råds om rygestop

Der er rigtig mange hjemmesider, pjecer og læger i verden, der kan hjælpe dig med rygestop. Til hjælp med at holde op med at ryge, bliver du nødt til at fuldføre og indsamle så meget forskning og information som muligt. Når du først beslutter dig til at holde op med at ryge, bør du konsultere din egen læge. Han vil være i stand til at gennemgå alle de muligheder, du har, med hensyn til hjælpemidler til at holde op med at ryge.

Piller kan i nogle tilfælde have en mindre effekt på rygestop

Mange foretrækker at bruge den pille, der er på markedet nu. Denne pille hjælper dig gradvist med rygestop, ved at gøre det mindre stressende for dig. Det er dog ikke voldsomt, hvor meget den hjælper, og skal udelukkende ses som et mindre supplement.

Periodisk rygestop

Et andet godt tip til at hjælpe dig med holde op med at ryge er at holde op over en periode. Det er meget vanskeligt simpelthen bare at holde op med at ryge fra den ene dag til den anden og aldrig ryge igen. Dette er grunden til, at du giver dig selv en tidsramme. For dem, der er storrygere, kan det måske være bedst, hvis de giver sig selv en måned til at holde op med at ryge. De kan begynde med blot at reducere det antal cigaretter, de ryger om dagen med én og fortsætte processen hele måneden. Den gradvise nedgang i rygning vil hjælpe dig til at holde op med mindre ubehag og dermed gøre det nemmere at sikre, at du ikke begynder at ryge igen.

Vær 100% engageret i dit rygestop

Der er mange rygestop-tips online, hos læger og på apoteker, men du er nødt til at beslutte dig til at holde op, før du begynder processen. Mange mennesker, der ryger, får skældud af deres nærmeste, fordi de fortsætter med deres rygning. I de fleste tilfælde er det dette, der får en person til at forsøge at holde op med at ryge, men de finder det for svært, fordi de ikke er fuldt ud engageret. Rygestop er noget, der kun vil finde sted, når du er klar til at ændre din livsstil, fordi det er en stressende og vanskelig opgave.

Væn dig til at have andre ting i munden end en smøg - Det hjælper med rygestoppet

Endelig er alletiders tip til at hjælpe folk holde op med at ryge at have noget at putte i munden. Forskere har opdaget, at rygning er vanedannende, bl.a. fordi folk er afhængige af nikotin og vanen med have noget i munden. Tyggegummi eller endda et sugerør kan hjælpe med at bekæmpe rygevanen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken