5 tips til at forbedre dit barns selvtillid

Nogle børn har tårnhøj selvtillid, som ofte synes at være overmod, men det er tilfældet med meget få børn. I de fleste tilfælde børnene ikke tilstrækkelig selvtillid eller den selvtillid, de behøver. Børns selvtillid skal styrkes af forældre, lærere og andre mennesker, der er tæt knyttet til barnet. Medmindre forældre og andre arbejder på børns selvtillid, kan et barn vokse op med lavt selvværd og vil måske ikke engang forsøge at løse de fleste opgaver. De, der har selvtillid, ville være proaktive, deltage i næsten alt, og vil sætte mål og forsøge at nå dem. Når børns selvtillid er lav eller ikke-eksisterende, kan det forventes, at barnet bliver afsondret, sløv og ikke vil have håb.

5 tips til at forbedre dit barns selvtillid

Der er mange måder, du kan forbedre børns selvtillid på. Her er blot et par tips.

Tilskynde dem til at gøre det, de gør godt

Normalt vil et barn være dygigt til visse ting og ikke god til visse andre ting. Det er meget usandsynligt, at et barn vil være dygtigt til alt og lige så usandsynligt er et scenarie, hvor et barn ville være dårlig til alt. I de fleste tilfælde bliver børns selvtillid hamret, når barnet bliver tvunget til at gøre ting, de ikke er gode til, og ikke får lov til at gøre det, de er gode til. For eksempel kan et barn, der er dygtigt til at løbe, men dårlig til skolearbejde have lav selvtillid ved eksamen, men vil ikke være til at skyde igennem på løbebanen. Hvis du holder barnet væk fra løbebanen og begrænser barnet til eksamenerne, ville selvtilliden for evigt undvige det pågældende barn. Dette gælder for alle børn, selv de selvsikre. Hvis du tager et barn, der er sikker dygtig i skolen, men ikke en god atlet, vil vedkommende være genert og i en skal ved et kapløb.

Mind dem konstant om deres styrker

Når børns selvtillid konstant er lav, virker motivation og opmuntring bedst. Et barn vil naturligvis ruge over vedkommendes negativer og glemme, de positive sider, de har, når de er langt nede eller ingen selvtillid har. Mind dem om deres styrker, og du vil øge barnets selvtillid.

Vær stolt af deres positive egenskaber og udtrykke det

Et barn har brug for at vide, at andre er stolte af deres resultater eller de evner og talenter, de har. Vis din kærlighed og stolthed, og dit barn vil udvikle din selvtillid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken