5 tips til at reducere angst for at flyve

Der er mange mennesker, som af en eller anden grund lider af en angst for at flyve. Årsagen til, at folk er bange for at flyve, varierer fra person til person, men fælles for dem er, af deres angst for at flyve hæmmer deres liv.

5 tips til at reducere angst for at flyve

Angst for at flyve fjerner muligheder i livet

Mange frygter ikke at have kontrol over flyet og simpelthen at skulle have tillid til, at piloten kan få dem sikkert frem til deres bestemmelsessted. Frygten for at flyve kan virkelig hæmme en persons liv, uanset hvad årsagen er.

Mennesker, der lider af flyveskræk, bliver nødt til at tænke over, hvordan de vil rejse, hvis de gerne vil tage på ferie eller har brug for at rejse i erhvervslivet. Rejser er en stor del af visse beskæftigelsesmuligheder, hvilket betyder, at en person, der ikke kan flyve på grund af deres frygt, kan være nødt til at afslå et job, fordi de er ude af stand til at rejse.

Livet kan blive vanskeligt, hvis du lider af en frygt for at flyve, men der er et par måder, du kan hjælpe dig selv gennem frygten på. Hvis du lider af angst for at flyve, er der gode muligheder for at hjælpe dig selv igennem igennem det, så du ikke længere skal være bange for at flyve.

Angst for at flyve kommer tit af for dårlig information

Det første tip til at komme over din angst for at flyve er at vide, hvad du kan forvente dig. Mange mennesker indser ikke, at deres flyskræk er en frygt, der skyldes at det er ukendt for dem. Der er en masse stressfaktorer at overvinde, bl.a. hvis man rejser med fly for første gang, hvilket kan være svært selv for de mennesker, der ikke normalt frygter at flyve. Når du forsøger at overvinde din frygt for at flyve, skal du se nærmere på flyrejseprocessen, og hvad du kan forvente.

Dæmp angst for at flyve

Angst for at flyve er mere irrationelt end man skulle tro

Et andet tip til at komme over din angst for at flyve, er at gøre dit hjemmearbejde. Mange mennesker har en frygt for at flyve, fordi de mener, at det er farligt at flyve, og særligt endnu farligere end at rejse i bil. Det er en almindelig misforståelse, der vil blive afklaret med lidt efterforskning, for reelt er der meget større risiko veda t køre bil end ved at flyve. Forskellen er, at vi bruger meget tid på at køre i bil, og derfor kommer det til at virke mere sikkert, fordi det er noget vi kender fra hverdagen.

Kølig luft kan dæmpe din angst for at flyve

Endelig kan du prøve at overvinde din frygt for at flyve ved at trække vejret i den kølige luft fra ventilatoren ovenfor. Mange mennesker bliver nervøse og sveder, når de forsøger at overvinde en frygt, hvilket er grunden til, at den kølige luft fra ventilen virkelig vil hjælpe. Den kølige luft vil bidrage til at berolige dig, gøre din vejrtrækning langsommere, og gøre dig meget mere komfortabel.

Hypnoterapi kan effektivt mindske din angst for at flyve

Den mest effektive måde at overvinde angst for at flyve at terapi. Gennem terapi kan man ændre sine tanker og handlemønstre, hvis man ikke er tilfreds med dem, og derfor er det også muligt at mindske eller helt fjerne den automatiske angst-reaktion omkring flyvning.

Læs evt. mere om at overkomme din flyskræk med hypnose.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken