5 tips til at reducere smerter uden brug af medicin

Der er mange forskellige tilstande og sygdomme, der påvirker utallige enkeltmennesker dagligt, men en af de mest vanskelige tilstande at behandle er kronisk smerte. Kroniske smerter opleves dagligt af mange mennesker, men årsagen til smerten er ofte ukendt. Før i tiden antog man, at kroniske smerter var et symptom på en mere alvorlig helbredstilstand, men nu mener lægerne, at kroniske smerter rent faktisk er en separat sygdom. Traditionelle metoder til behandling af kronisk smerte involverede smertestillende medicin, men forskning viser, at alternative metoder har en mere helbredende virkning og giver bedre resultater. Hvis du har kroniske smerter, der er vedvarende, kan der være et neurologisk problem bag denne tilstand. Her er nogle smertereducerende tips, der har vist sig at være effektive til at reducere smerter blandt kronisk lidende.

5 tips til at reducere smerter uden brug af medicin

1. Motion

Det kan synes ulogisk, for hvis du oplever en alvorlige smerter, er det vanskeligt at motionere. Undersøgelser har dog vist, at motion kan have en stor indvirkning på reduktion af din smerte. At holde sig aktiv har vist sig at mindske rygsmerter og endda hjælpe visse personer med gigt til at begrænse deres smerter. Hvis du er interesseret i en motionsplan, bør du konsultere din læge, så vedkommende kan hjælpe dig med at finde en, der er ideel for din specielle tilstand.

2. Terapi-behandlinger

Smertestillende og receptpligtig medicin er det traditionelle behandlingsforløb for personer, der oplever kroniske smerter. Men disse lægemidler er ikke den ideelle måde at behandle din tilstand på, og de kan blive vanedannende over tid. I stedet bør du se på alternative behandlingsformer, der tilbydes af forskningshospitaler. Disse behandlingsformer er ofte eksperimenterende, men kan være effektive i at forårsage smerte reduktion.

3. Tilstrækkelig søvn

Undersøgelser viser, at der er en sammenhæng mellem søvn og smerte. Personer, der ikke får nok søvn er mere følsomme over for smerter, så hvis du allerede oplever kroniske smerter, vil en mangel på søvn kun forværre din tilstand. Søvn påvirker smerter, og hvis du får nok søvn, kan du se en smerte reduktion.

4. Kosttilskud

Du kan endda supplere din kost som en måde at gøre din krop sundere på og fjerne nogle af dine smerter. Fiskeolie, Vitamin B og glucosamin er de kosttilskud, der kan have den største indvirkning på dem, der lider af kroniske smerter.

5. Varme og kulde

Dette siger måske sig selv, men varme- og kuldebehandlinger kan også anvendes til at mindske forekomsten af smerte. For de fleste smerter bør der bruges is først, og derefter skal varmen følge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken