5 tips til at reducere vandskræk

Din krop består af ca. 60% vand og verdenshavene udgør omkring 70% af hele jorden. Du kan ikke overleve uden vand, så det er et under, at vand kan skræmme livet af dig. Men du har sikkert den ene gang efter den anden set den destruktive og dødbringende kraft, som vand kan regne ned over verden.

5 tips til at reducere vandskræk

Lad os se i øjnene, at vand er et tveægget sværd. På den ene side er det livsgivende, og på den anden side tager det også liv. Hvor ironisk! Store forekomster af vand, der eksisterer, såsom havet, floder og søer, kan være til fornøjelse, og kan bruges til rejser og handel. Frygten for vand er realiteten for jer alle, medmindre I er blevet vænnet til det fra en tidlig alder. Der er et par ting, der kan være nyttige for at hjælpe dig reducere din frygt for vand og for at slappe af og nyde den overflod af glæde, det besidder.

Respekter vandet

Først og fremmest skal du respekterere havet, søer eller floder. Manglende respekt for sådan en lunefuld enhed kan være farlig.

Øv dig i at være i vandet

Øvelse gør altid mester. Øv dig i den lavvandede ende af en pool eller ved vandkanten af havet, søen eller floden. Når først du forstår dynamikken i at kunne holde vejret under vand, bliver det automatisk. Men denne øvelse bør gentages med jævne mellemrum. I modsatte fald vil det resultere i regression af eventuelle positive resultater.

Gå med redningsvest, når du er i nærheden af vandet

Hav en redningsvest på ved dine første møder med dit udvalgte vandområde. En redningsvest er designet til at holde dig i live i ekstreme situationer. Dette giver dig mulighed for at udforske og interagere med vandet uden at blive bange for det. Du vil altid kunne flyde.

Brug bjærgningsudstyr, så du ikke kommer under vandet

Boogie boards og andet flydeudstyr lader dig at holde dig oven vande og holde hovedet over vandet. Boards anbefales som regel, da overfladearealet er større, så du kan få et bedre greb i tilfælde af en overvældende situation, og de kan forankres til kroppen for at forhindre, at de flyder væk.

Benyt dig af en professionel, der har erfaring med vandet

Sommetider er gør-det-selv taktikker ikke den bedste løsning til at få dig akklimatiseret til at være i vandet. Hvis du henvender dig til en svømmeinstruktør for hjælp, kan det gøre en enorm forskel på, hvordan du engagerer med og nyder vandet sikkert. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken