5 tips til at slippe af med depression

Depression er en sindstilstand. Der er mange ting i livet, der kan gøre, at du bliver deprimeret. Tab er den mest almindelige grund til, at du bliver deprimeret: tab af en af dine kære, tab af hjem og ejendele eller tab af din primære kilde til finansiel styrke. Med diagnose af en uhelbredelig sygdom kan man også se bølgen af depression tager fat. Frygt får dig til at føle dig magtesløs. Magtesløs til at klare angrebet af den forfærdelige situation, du desværre er blevet placeret i.

5 tips til at slippe af med depression

Det er ikke let at bekæmpe følelsen af angst og fortvivlelse, men der er et par måder, der kan hjælpe dig med at vende tilbage til en tilstand af stabilitet og styrke.

Lad dine følelser og depression komme ud

Det er den eneste måde, man rigtig begynder at heles på. Dette er det første trin på stigen til at bekæmpe depression. Skrig, råb eller græd, hvis du vil. Giv slip på det foragtelige i situationen for at indgå en tilstand af ro og afklarethed.

Skift miljø - din depression kan være forbundet til det gamle miljø

Tag på ferie, besøg slægtninge, tag en tur med tog eller bus eller gå til en park.  Ændring af dit miljø vil hjælpe dig til at normalisere din situation. Minder om den person, du har mistet eller den uholdbare situation, du er stødt ind i, lurer i dit nærmiljø. At komme væk fra disse konstante påmindelser hjælper dig med at fokusere på en løsning. Dette sætter gang i en vifte af genoprettende begivenheder. Det kommer ikke til at ske natten over, men det vil hjælpe dig til at få en vis grad af accept.

Hold venner og familie omkring dig - de kan støtte dig gennem din depression

At have venner og familie at tale med kan hjælpe dig se et nyt perspektiv på den nuværende situation og styrke din interne overbevisning om, hvad du hele tiden har vidst. At have personer, som du stoler på og kan betro dig til, hjælper dig til at erkende situationen, men tilbyder et andet perspektiv. Venner og dine nærmeste kan ændre stemningen til at udstråle positivitet og glæde.

Fordyb dig i en hobby, så du får noget adspredelse fra din depression

Fritidsinteresser er en god måde at komme ud af en skure på. At engagere dig i en sport eller aktivitet vil tage dit fokus af problemet. Dette engagerer sindet og er en velkommen distraktion og tilbyder gradvist et alternativ til at mukke.

Det kan virke som om, der ingen gyldig grund kan være, for at du skal udholde en sådan smerte og fortvivlelse, men med tiden vil du se en bedre og lysere morgendag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken