5 tips til at tabe sig uden at tage piller eller sulte

En del af at tabe sig er at have en sund livsstil. At smide de ekstra kilo har været målet for mange mennesker, og har flere fordele, såsom at forbedre din generelle sundhed samt bidrage til at forhindre et væld af sygdomme, lige fra kræft, forhøjet blodtryk og sukkersyge.

5 tips til at tabe sig uden at tage piller eller sulte

Hvordan taber folk sig?

Nogle mennesker vælger at bruge diætpiller eller at sulte sig i et forsøg på at tabe sig. Heldigvis kan vægttab opnås uden at ty til sådanne foranstaltninger. Der er flere forskellige sunde metoder til at opnå et varigt vægttab, og herunder vil vi gennemgå nogle af dem.

Fitness - Vægttab på den naturlige måde

Det er altid en god idé at starte et fitness-program. Et regelmæssigt fitness-program, som udføres konsekvent, vil altid hjælpe folk med at tabe sig. Motion hjælper med at forbrænde fedt og kalorier, som derfor kan hjælpe dig til at slanke dig og tone dine muskler. Du bliver både sundere og bedre at se på - det er da værd at arbejde hen imod.

Hvor meget skal man træne for at tabe sig?

Du behøver ikke at træne i timevis hver dag. Afsæt f.eks. 30 minutter hver eller hveranden dag, og du vil kunne mærke en forskel, hvis du laver gode øvelser. De kan være high-impact, såsom løb og aerobic, eller low-impact træning, såsom gåture, svømning eller cykling. Eksempelvis kan du bruge low-impact til at restituere de dage, hvor du ikke laver high-impact.

Med motion kan man let forbrænde 250 til 500 kalorier ekstra om dagen. Det betyder, at man kan tabe sig med omkring et kilo om ugen. Hvis du alligevel ikke  er en fan af at motionere, så prøv at kigge efter en træningskammerat eller efter unikke øvelser. En person, du kan træne med, vil motivere og opmuntre dig til at motionere oftere, og så er det ret sjovt at kunne dele sin udvikling med nogen.

Med bedre spisevaner kan alle tabe sig

Det er altid tilrådeligt at ændre sine dårlige spisevaner. Dette indebærer dybest set at ændre sit kostmønster og skære ned på portionsstørelserne. Ændringer i kosten er en vigtig del af at tabe sig, og holde vægten nede på det ønskede niveau.

Udelad eventuelle fødevarer med højt fedtindhold og sukkerholdige snacks. Eksempler på fødevarer med højt fedtindhold er småkager, is og det meste stegte mad, blot for at nævne et par stykker. Udskift disse fødevarer med sunde valg som frisk frugt, grøntsager og snacks, der har lavt kalorieindhold.

Det bedste grundlag for at tabe sig - Spis protein og undgå kulhtdrater

Lav mad med kød, der er magert eller fedtfattigt, og reducer dit indtag af kulhydrater. En diæt med lavt indhold af kulhydrater sikrer, at ens indtag begrænses til 30 gram dagligt, og gør det meget lettere at tabe sig.

Hvis man undgår at spise eventuelle usunde fødevarer og følger en motionsplan, kan man indtage op til 180 gram kulhydrater som del af en kostplan på 1.200 kalorier om dagen.

Man taber sig hurtigere med bedre drikkevaner

Væskeretention bidrager til overskydende kropsvægt. Vandvægt sker som et resultat af, at kroppen fastholder eller akkumulerer væsker. Den bedste måde at undgå en sådan situation er ved først at øge dit indtag af vand og drikke mindst 8 glas om dagen. Motion, aktivitet og at drikke koffein stimulerer også frigivelsen af vand.

Det er selvfølgelig også vigtigt at begrænse sit indtag af alkohol og sodavand, der ikke er andet end tomme kalorier. Naturligvis behøver man ikke droppe det fuldstændigt, selv hvis man vil tabe sig, men det bør kun være noget, man giver sig selv lov til ved "særlige" lejligheder.

Ændring af tankemønster med hypnose

Grunden til manges overvægt er et fastlåst tankemønster, som den enkelte kan have svært ved at bryde på egen hånd. Der skal derfor ofte hjælp til udefra, for at gøre noget ved dette punkt, men det er en meget vigtig del af at tabe sig, da et nyt tankemønster gør det lettere at bryde de negative vaner, som i første omgang betød, at man tog på. Samtidig øger det sandsynligheden for at holde vægten, når man har tabt sig.

Terapeuter kan være en hjælp, men er ofte dyre, og de er heller ikke tilgængelige på andre tidspunkter end ved konsultationerne. Derfor kan hypnose på lydbog være en løsning for mange, og kan sidestilles med at have en lille terapeut eller støtte i lommen.

Med hypnosen lærer du dig selv at ændre dine vaner og tankemønstre, så det bliver lettere at tabe sig, samtidig med at "terapien" hele tiden er tilgængelig, så du kan bruge den lige præcis, når du har brug for det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken