5 tips til smertebehandling uden medicin

Mens medicin ofte ses som en almindelig form for smertebehandling, er medicin og farmaceutiske produkter ikke den bedste løsning til behandling af alle former for smerter, især siden medicin som oftest giver en hurtig løsning uden egentlig at tage fat på problemerne og smertens grundårsag. Af disse grunde er der i dag flere og flere mennesker, der vælger at undgå medicin og bruge andre former for behandling som en løsning på smerter. Her er et par tips til at hjælpe dig skifte fra medicinen.

5 tips til smertebehandling uden medicin

Massage som smertebehandling

Massage eller strækøvelser kan bruges til at behandle mange af de almindelige smerter, som folk lider af, især på grund af muskel- og nervespændinger eller -skade. Migræne, nakke og rygsmerter er ofte resultatet af muskelskader eller spændinger i disse områder. Hvis du får en massage eller strækker dig regelmæssigt, kan dette være alletiders smertebehandling, der ikke kun reducerer smerter forbundet med disse skader, men også vil bidrage til at løse den egentlige årsag til problemet. Det betyder, at du har en bedre chance for rent faktisk at befri dig selv fra smerten permanent.

Fitness-aktiviteter og træning mod smerte

Hvis du generelt er sund, kan regelmæssig motion være en god måde at styre smerter på lang sigt. Fysisk aktivitet frigiver et smertebehandlende hormon, der hedder endorfin, der generelt vil gøre dig mere tolerant overfor forskellige former for smerter, såsom menstruationssmerter, for eksempel. Selvfølgelig skal du kende dine grænser og undgå skader.

Afslapning fungerer udmærket som smertebehandling

Stress og spændinger materialiserer sig ofte i en anden form for smerte, der oftest omfatter spændinger, mavepiner og endda hovedpine. At være i stand til at klare dit stressniveau og din evne til at reagere på daglige udfordringer, kan hjælpe dig til at reducere dine smerter. Dette er også alletiders strategi, for når du for eksempel tager smertestillende medicin for at behandle en hovedpine, kan du risikere at påvirker din mave og ende i en uendelig cirkel af smerte.

Distraher dig selv, og se bort fra smerten

Din smerte vil blive værre, hvis det eneste, du gør, er at fokusere på den. Du vil blive overrasket over, hvor meget det kan hjælpe med at ændre dette, hvis du distraherer dig selv, og derfor får det meget bedre. Prøv at komme ud af huset, gå en tur og nyde den friske luft udenfor, eller læs måske en bog eller læg et puslespil. Dette er alletiders smertebehandlingstip, der kan ordne alle typer problemer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken