6 tips til at slippe af med araknofobi

Araknofobi eller frygt for edderkopper er en almindelig fobi, som mange lider af, hvor synet af en edderkop kan være en stor kilde til angst og stress. Dette kan også føre til, at du undgår enhver situation, hvor du kan risikere at støde på en edderkop, hvilket kan være meget svært og begrænsende, da edderkopper kan findes i boliger og udendørs og for størstedelens vedkommende ikke er giftige eller skadelige. Nedenfor er seks tips til at hjælpe dig med at overvinde denne frygt.

6 tips til at slippe af med araknofobi

Forstå din araknofobi

Araknofobi er per definition en irrationel frygt. Araknofobi er specielt irrationel, fordi den ikke medfører nogen direkte skade eller indvirkning på dit helbred, medmindre du er i tropiske områder, hvor edderkopper i visse tilfælde er særligt giftige. Forståelsen af, at frygten for edderkopper ingen grundlag har, kan hjælpe dig til at rationalisere den, og det er dit første skridt i retning af at lægge din fobi bag dig.

Sæt et mål for dit arbejde med fobien

Du vil måske aldrig ende med at kunne lide edderkopper, men sæt et realistisk mål, for eksempel ikke at have et panikanfald eller på forhånd frygte den mulige tilstedeværelse af edderkopper. Arbejd langsomt hen imod dette mål, og forstå, at det kan tage dig lang tid at nå frem til så komfortabel en situation.

Bliv fortrolig med tanken om edderkopper, og din araknofobi vil mindskes

Alletiders tip til at slippe af med din araknofobi er at forstå ideen bag edderkopper. Se på billeder af edderkopper online eller en legetøjsedderkop. Husk, at der ikke er noget at være bange for i disse situationer. Dette vil hjælpe dig med at forstå edderkopper og blive mere komfortable med deres væsen i forberedelse til at have det godt med edderkopper.

Også, hvis fobien knytter sig til edderkoppespind

Du kan også prøve at se på spindelvæv, der er meget omhyggeligt og fint vævet. Dette kan være nyttigt, fordi de er lavet af edderkopper, men hvis der ingen edderkopper er i syne, kan du også beundre kunsten går i dem.

Begynd processen langsomt - det kan mindske araknofobi

Når du mener, du er klar til det, så tag med nogen, du stoler på, som kan støtte dig, for at se en edderkop på afstand. Måske er zoo et godt sted at begynde. Der ved du, at edderkopperne er spærret inde, og at der er næsten ingen risiko er, overhovedet. Du kan se en edderkop på en afstand og vide, at de ikke kan angribe dig.

Tag dig god tid - araknofobi forsvinder ikke på én dag

Forstå, at denne proces kan tage lang tid . Få støtte og forsøg at rationalisere din frygt for at overvinde den på lang sigt. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken