ADHD - Hvad er det?

Du har sikkert hørt udtrykket ADHD blive brugt meget i løbet af de sidste ti år, men måske du har ingen idé eller måske kun en anelse om hvad det egentlig er. ADHD er en adfærdsforstyrrelse der påvirker omkring 8 til 10% af skolebørn. Det er langt mere almindeligt at det rammer drenge end piger, selv om det ikke vides hvorfor. ADHD er en lidelse der gør at børn har meget svært ved at sidde stille i længere tid.

ADHD - Hvad er det?

 

ADHD kan være forstyrrende på flere måder

Lidelsen gør, at de får svært ved at tænke og får dem til handle uden at tænke over det først. Selvom du måske giver dem instruktioner og de forstår instruktionerne, vil ADHD gøre det vanskeligt for dem at følge op på dem. ADHD bliver ofte forveksles med ADD, men de to lidelser er meget forskellige.

ADHD får også et barn til at blive et meget forstyrrende element i klasseværelset. Selvom man tror, at mange børn opfører sig på denne måde, er det rigtig, at der er en forskel mellem den sædvanlige barnlige opførsel og ADHD. Den største forskel er, at barnet fortsat vil vise disse symptomer længe efter den alder, hvor det anses for almindeligt at være ophørt.

En anden forskel er, at børn med ADHD vil handle på denne måde i situationer, hvor de fleste børn ville være i stand til at kontrollere sig selv. Heldigvis kan ADHD-lidelsen kontrolleres, hvis den behandles rigtigt.

Der findes forskellige former for ADHD

Der er tre forskellige kategorier af ADHD, og hvis dit barn har fået diagnosen, er det vigtigt, at du forstår forskellene mellem kategorierne for at give dig en bedre forståelse af, hvad dit barn gennem går.

1. ADHD som udtryk i den uopmærksomme type

Med denne type ADHD holder barnet sig for sig selv, og synes at opføre sig ordentlig, men de vil ikke være opmærksomme på, hvad der foregår omkring dem. Hvis deres lærer har klaget over, at de er nødt til at kalde på dit barn flere gange for at få deres opmærksomhed, er det er nok denne type ADHD dit barn har.

2. ADHD som udtryk i den hyperaktive impuls-type

Symptomer på denne type ADHD er, at dit barn aldrig synes at være i stand til at sidde stille, har svært ved at lege stille og roligt, og det kan få dem til at starte slåskampe med andre børn.

Hvis dit barn på et eller andet tidspunkt afspejler begge slags symptomer er det sandsynligt at dit barn har den tredje type af ADHD.

Denne type er en kombineret form, som forårsager at et barn at udviser uopmærksomhed og hyperaktiv-impulsiv adfærd samtidigt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken