Alle kan lære at meditere

Meditation er et vigtigt redskab, til at give kroppen og sindet den ro, det har behov for. Studier viser at det styrker hukommelse, mindsker udskillelsen af stresshormoner og tillader kroppen at frigive dopamin. Dopamin er som bekendt det stof, det gør, at vi føler os glade og veltilpasse.

Alle kan lære at meditere

Og det gode er, at alle kan lære at meditere. Uanset hvor hektisk en hverdag, man måtte have. Det handler om at tage sig tiden og give sig selv lov, til at slippe stress og jag for en stund. Det behøver end ikke være svært. Det kan til en start være, at tage 10 minutter til at tømme sindet og lade roen fylde.

Lær at meditere - på forskellige måder

Der er mange måder at meditere på. En god måde, at åbne op for kroppen, før man går i gang er, at ryste kroppen igennem eller simpelthen hoppe lidt. Det kan måske føles fjollet, men det gør at spændinger i kroppen bliver løsnet en smule og det bliver lettere at slappe af. Hvis man ønsker at blive bedre til at slappe af, så er det en rigtig god idé at lære at meditere. Dét at man har den samme rutine hver gang, før man mediterer, er en måde at hjælpe systemet til at vide og være forberedt på, hvad der skal ske. Rigtig mange mennesker har haft virkelig gode erfaringer ved, at lære at meditere, og har siden haft gavn af, at de har lært meditation.

Langt de fleste, der er ved at lære meditation at kende, har gavn af at gøre det i siddende stilling. Det er vigtigt at sidde rankt og afslappet, med lukkede øjne. Den største udfordring for mange er at tømme sindet og ikke lade tankerne forstyrre sig. For de er der ganske givet – tankerne. Om det man ikke har nået endnu eller hvad det måtte være. Hvis det er svært at afvise tankerne, kan man visualisere roen som en hvid flade. Tankerne der måtte krybe ind, er mariehøner der lander derpå – og de skal blidt puffes væk, så fladen holdes hvid, let og ren. Alle kan lære at meditere, hvis bare man har viljen. Lær at meditere, og du vil aldrig fortryde, at du sprang ud i meditation.

Det essentielle i meditation

Noget af det essentielle, når man begynder at meditere, er at lære sit åndedræt at kende. At mærke hvordan man trækker vejret ind og ånder ud. Afvis roligt andre tanker end det – for det vil reflektere sig i åndedrættet. Jo mere ro, der er i sindet, jo mere roligt er åndedrættet. Når åndedrættet er i hvile, giver roen genlyd igennem hele systemet. Og netop dét er essensen af meditationen. Lær at meditere her hos mindly.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken