Araknofobi behandling - Sådan kommer du over araknofobi

Araknofobi er en af de mest almindelige angst-lidelser, der findes, men selvom det er almindeligt, kan det for nogle være så slemt, at det har konsekvenser i deres daglige liv. Det er heldigvis muligt at gøre noget ved det, og herunder beskriver vi, hvordan du kan komme i gang med din araknofobi behandling.

Araknofobi behandling - Sådan kommer du over araknofobi

Hvad er araknofobi?

Inden vi forklarer om araknofobi behandling, vil vi først beskrive araknofobi overordnet. Araknofobi er som bekendt frygten for edderkopper, og er en af de mest almindelige former for fobi, hvis ikke den mest almindelige.

Det skønnes at omkring 50% af kvinder og 10% af mænd lider af araknofobi, og selvom graden kan variere, vil mange af dem have gavn af en fokuseret araknofobi behandling, hvor angsten enten dæmpes markent eller fjernes helt.

Det er nærmest umuligt at slippe for edderkopper, så i stedet for at forsøge, er behandling det bedste valg, selv hvis det i starten kan virke uoverskueligt eller umuligt - det er det ikke! Mange har fået behandlet deres araknofobi succesfuldt, og nu til dags er der ingen grund til at være bange for edderkopper.

Det har dog ikke altid været sådan, og biologiens evolutionslære kan forklare os, hvorfor vi stadig kan være fobiske over for edderkopper.

Araknofobi behandling og spindelvæv

Hvorfor har vi araknofobi?

Årsagen til araknofobi kan spores tilbage til menneskets tidligste tider. Selvom vi ikke er i livsfare pga. edderkopper i vores del af verden, var det ikke tilfældet ved menneskehedens begyndelse, og vi har derfor "arvet" vores forfædres frygt for edderkopper.

Grundidéen i evolutionslæren er, at de træk og karakteristika der giver den største sandsylnighed for at overleve, bliver videreført til den næste generation via forældrenes gener. Modsat vil de træk og karakteristika, der ikke giver en fordel med tiden forsvinde, da generne, som er ansvarlig for de negative træk, i mindre grad vil blive videreført.

Hvis vi bruger araknofobi som et konkret eksempel, så er generne for araknofobi blevet videreført til generation efter generation, fordi personerne med de gener har haft en større sandsynlighed for ikke at blive bidt af en giftig edderkop. Omvendt har de personer, som ikke var bange for edderkopper, haft en større risiko for at blive bidt og dermed dø, så de ikke kunne videreføre deres gener.

Eksemplet herover er naturligvis simplificeret, men giver en forklaring på, at selvom vi intet har at frygte for ederkopper i vores del af verden, så er der stadig mange, som har brug for araknofobi behandling, for vi har stadig generne for araknofobi i vores DNA.

Ingen angst efter araknofobi behandling

Har jeg behov for araknofobi behandling?

Hvis du lider af araknofobi, har du sandsynligvis en idé om det selv. Ikke desto mindre kan det være fornuftigt at klarlægge forskellen mellem en almindelig følelse af at edderkopper er lidt klamme og så en decideret angst for dem. Ved en slem grad af araknofobi ses ofte følgende:

  • Irrationel og panisk angst ved synet af en hvilken som helst edderkop.
  • Følelsen af et konstant behov for at undgå steder, hvor der måske kunne være edderkopper.
  • Panisk angst selv ved synet af legetøjsedderkopper, billeder af edderkopper eller realistiske tegninger.
  • Ubehag, hjertebanken og svedeture bare ved tanken om edderkopper.

Hvis man kender til ovenstående, har ens frygt taget overhånd, og man vil givetvis have brug for araknofobi behandling, for at kunne fungere optimalt i sin hverdag. Som tidligere nævnt er det nærmest umuligt at undgå edderkopper, og man bør ikke spilde sin tid og energi på at spekulere over, hvornår man mon næste gang støder på en. Livet er for kort til den slags.

Ingen bekymring efter araknofobi behandling

Hvordan foregår araknofobi behandling?

En fobi udspringer fra vores sind, så når man skal behandle en fobi, foregår det gennem terapi. En af de mest effektive former er hypnoterapi, hvor man gennem en afslappet tilstand kan påvirke sin egen underbevidsthed til at ændre de tanke- og handlemønstre, man ønsker.

Vores hjerne er i mange tilfælde indstillet til at reagere på en bestemt måde, når den påvirkes af bestemte faktorer, og det er det samme, der sker, når man bliver angst over noget, f.eks. edderkopper. Via hypnosen og det underbevidste sind kan man fokusere specifikt på disse tanker og reaktioner fra hjernen, så det bliver muligt at minimere deres indflydelse.

Man kan lidt forenklet sige, at hypnoterapi fjerner en dårlig vane og erstatter den med en positiv vane i stedet. Hvis man f.eks. er i gang med en araknofobi behandling, vil man med hypnosen ændre de negative tanker om edderkopper, så man til sidst ikke oplever angst i de situationer, hvor man normalt ville.

Nyd naturen efter araknofobi behandling

Hvor længe varer en araknofobi behandling?

Det varierer alt efter personen og hvor hårdt ramt, man er. For nogle sker det hurtigt, og for andre tager det lidt længere tid at få løsnet fobien, men for langt de fleste vil man kunne mærke en begyndende ændring allerede efter en behandling. Det behøver ikke være en stor ændring, og den forsvinder måske allerede efter kort tid, men det viser dig, at der er en vej ud af araknofobien, og at du sagtens kan slippe angsten for edderkopper med den rigtige behandling.

Med en hypnose på lydbog opnår man desuden en stor grad af fleksibilitet i sin araknofobi behandling, da men kan lytte til den på de tidspunkter, hvor det passer ind, og når man føler, at man har brug for det. Ud over at lydbogen er væsentligt billigere, end hvis man skal hyre en hypnoterapeut, så er virkningen mindst lige så god, og ofte bedre, netop fordi man kan skræddersy sin araknofobi behandling efter eget behov.

Start din araknofobi behandling i dag - der er tilfredshedsgarenti og fri fragt. Klik her, for at læse mere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken