Baby massage - En forklaring og miniguide

Babymassage er hyggeligt for jeres baby, og også for jer som mor og far. At give sin baby massage er en unik mulighed for at bruge noget tid sammen med jeres barn. De fleste børn elsker at blive nusset på kroppen, specielt af forældrene. Alle kan finde ud af at give babymassage, og du skal ikke være nervøs for at gøre noget forkert, for det er faktisk ret simpelt. Hvordan kommer du i gang med babymassage? Ved at følge disse få trin kan du begynde at give massage allerede idag.

Baby massage - En forklaring og miniguide

Før du begynder massagen skal du huske:

  • Tjek hviket humør dit barn er i 
  • Er dit barn mæt uden at være proppet med mad
  • Find alle remedier frem inden du begynder (olie, tæppe, håndklæde, ble etc.)
  • Læg barnet på et dejligt lunt og blødt underlag
  • Skru op for varmen, så der er lunt og lækkert i rummet
  • Spil eventuel lidt hyggelig musik
  • Tag dine smykker af, disse kan føles kolde på barnets hud
  • Smør dine hænder ind i babyolie

Begynd med forsigtigt at varme huden op med små bevægelser, du selv bestemmer, prøv at lave hånden hul, det føles noget blidere end hvis du masserer med flad hånd. Læg mærke til, hvordan dit barn reagerer på massageforløbet. Er der nogle steder, det ser ud til at være mere behageligt end andre, så massér lidt mere dér. 

Massér aldrig på børns kønsdele, det er vigtigt at dette er et område, som barnet selv er “herre over” gennem hele livet, og at dette ikke er et sted andre ikke skal røre.

Sådan ved du om barnet føler ubehag

Hvis barnet prøver at skubbe dine hænder væk, er det for at vise dig, at det ikke er behageligt at blive masseret dér, så gå tilbage til et sted, hvor du lagde mærke til at barnet smilede eller trak vejret, ligesom når dit barn slapper af. Virker det som om barnet i det hele taget ikke er modtagelig overfor baby-massage, skal du ikke give fortabt, det kan bare være lidt træthed, sult eller blot at det er en ny stuation eller rutine der skal indarbejdes i hverdagen. Så prøv baby-massagen igen en anden dag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken