Du kan bygge bedre selvværd

Sundt selvværd er afgørende for en persons personlige og faglige succes samt for deres sociale lykke. Folk, der kan lide dem selv, er mere tilbøjelige til at præsentere sig selv for andre, som værende vellidte. De har stærkere tro på deres evner, er mindre bange for at tage personlige og faglige risici, og er bedre i stand til at klare livets fiaskoer. Selvtillid kan styrkes i mennesker, der mangler den, men det kræver en bevidst indsats over et tidsrum.

Du kan bygge bedre selvværd

Realistiske mål giver bedre selvværd

Det vil hjælpe ens selvtillid at holde mål realistiske. Urealistiske mål, der er umulige at opfylde, sætter kun én op til at fejle, mens realistiske mål vil sætte én op til succes. Hver efterfølgende succes vil medvirke til at fremme den spirende følelse af selvtillid i en person. De vil efterhånden lære at tro på deres egne evner i stedet for at forvente et nederlag. Denne tro på ens evner er nøglen til sundt selvværd.

Selvkritik hæmmer dit selvværd

Undgå at være alt for kritisk over for dig selv. At fejle sker for alle. At betragte fejltagelser som muligheder for at lære i stedet for forfærdelige og forudsigelige resultater er afgørende for et sundt selvværd. Det er lige så vigtigt for ens selvopfattelse ikke at være alt for kritisk over ens udseende og karaktertræk. At lære at acceptere, at alle har ting, som de ikke kan lide ved sig selv, men se, at de har beundringsværdige kvaliteter, er vigtigt for en sundt selvopfattelse og sund selvtillid.

Du kan ændre på det, du ikke kan lide - Det vil give bedre selvværd

At ændre det, man ikke kan lide ved sig selv, hvis der er en realistisk mulighed for, at det kan ændres, vil hjælpe med både selvtillid og selvopfattelse. Hvis man ikke er tilfreds med sit uddannelsesniveau, kan man tage klasser for at forbedre det. Hvis man ikke føler, at man har tilstrækkelige færdigheder, kan man finde træningsmuligheder for at forbedre det. Hvis man mener, at man er for tung eller for tynd, kan man søge vejledning fra en læge og ændre det på en sund, realistisk måde. Forståelse for, at mens nogle ting, såsom højde, ikke kan ændres, mens nogle ting kan, er afgørende.

Selvværd tager tid at forbedre - Vær tålmodig

Selvværd er noget, der kan fremmes og forbedres over tid med indsats. At tage disse enkle trin vil sætte en person på rette spor, men de er langt fra de eneste faktorer på spil i dette komplekse karaktertræk. Alle vil lide af øjeblikke, hvor de mangler tillid til sig selv, og alle bliver nødt til at genopbygge deres niveau på et eller andet tidspunkt. Forstå, at dette er en naturlig del af livet og accepter det som bare endnu en udfordring, der skal overvindes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til at forbedre dit selvværd, nyheder og tilbud på email

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken