Effektive tips til søvnløshed

Indimellem bliver vi alle ramt af manglende evne til at sove.Det kan være noget, der kommer og går, eller det kan være noget, der sker nat efter nat.

Effektive tips til søvnløshed

Hvis du lider af søvnløshed, så skulle du bruge et par minutter på at læse denne artikel. Her er et par tips, der kan hjælpe dig til at falde i søvn og sove igennem hele natten!

Søvnløshed kan virke irriterende og frustrerende

Søvnløshed er forfærdeligt som du sikkert ved, hvis du nogensinde har prøvet det. Sandsynligvis er situationen den, at du meget træt og klar til at sove, men det at komme i seng virker bare ikke. 

Uanset hvor hårdt du prøver, kan du bare ikke falde i søvn! Det første skridt i forsøget på at kurere søvnløshed er at klare tankerne. Mange af os falder i søvn med hovedet fuldt af tanker. Vi tænker på dagen og alt, hvad der forårsagede stress, eller vi tænker på, hvad vi skal lave i morgen, eller hvordan i morgen kan blive bedre end dagen før. Dette er nærmest en opskrift på dårlig søvn!

Et andet tip eller trick kan være at forsøge at falde i søvn til lidt blid musik. Du kan tage hovedtelefoner på, eller tænde for radioen og forsøge at lukke alt andet omkring dig ude. Undertiden er den beroligende lyd af noget musik lige, hvad du har brug for at få dig til at falde i søvn! Du kan endda prøve at falde i søvn til en god bog.

En anden ting du måske kunne have lyst til at prøve, er at tage et bad kort før du er klar til at gå i seng. Dette kan være beroligende for mange af os, og være det ene øjeblik på dagen, hvor vi er nødt til at slappe af og bare fokusere på os selv. Det behøver ikke at være et langt bad, men prøv at gøre det senest en time eller to, før du regner med at gå til køjs!

Sommetider kan en kop te også være en god måde at få dig til at sove. Prøv at drikke noget kamille te eller lavendel te før du går i seng. Der må selvfølgelig ikke være koffein i teen.

Teen er god til at hjælpe med til at gøre dig søvnig, og det er måske bare det, der skal til! En gang rygmassage kan også være vejen frem. Hvis du kender nogen, der kan give dig rygmassage før sengetid, så kunne det faktisk hjælpe dig til at sove bedre eller længere. Hvis du ikke har nogen til at give dig rygmassage, så kunne du måske investere i en massage-madras eller lignende. Der er mange forskellige produkter på markedet, som er forholdsvis billige og fungerer udemærket, og så kan det jo være meget afslappende samtidig!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til at forbedre din søvn, nyheder og tilbud på email

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken