Træning af din bækken

Bækkenbunden består hovedsageligt af muskler der er med til at støtte vores organer, når disse bliver slappe, kan det være nødvendigt at gå igang med bækkenbundstræning for at styrke musklerne, så man undgår problemer som inkontinens og unødig vind fra endetarmen. Dette er ikke kun noget der overgår kvinder, som har været gravide, eller overvægtige, det er lige så meget mænd, der kan opleve af få en slap bækkenbund. Her får du nogle gode råd til bækkenbundstræning.

Træning af din bækken

For at tjekke om din bækkenbund er til den slappe side, kan du ved hjælp af dine fingre blot sætte dem udenpå dine trusser foran endetarmen, føles det hårdt når du spænder og blødt når du slapper af, er alt godt. For dem som ikke rigtigt mærker en forskel er det på tide at stramme op med knibeøvelser. Øvelserne er ikke noget du som sådan behøver at afsætte tid til, da du sagtens kan lave knibeøvelser i løbet af dagen. Dog maksimalt 4 gange om ugen, det er mukler der skal strammes op og dette skal ikke overdrives. Der er ingen der kan se, du laver bækkenbundstræning, så derfor er der ingen undskyldning for ikke at komme igang.

Så let kommer du i gang med at træne bækkenbunden

Du skal nu igang med din første knibeøvelse, og sådan gør du: Forestil dig at du skal holde på noget luft og derfor lukker du sammen ved endetarmen derefter trækker du navlen ind mod rygsøjlen. Du trækker vejret stille og roligt, ligesom du plejer under forløbet. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du trækker vejret normalt under øvelserne, kan du lægge hånden på maven, så får du en bedre føling med vejrtrækningen.

Brug cirka 5 minutter om dagen, 4 gange om ugen på bækkenbundstræning for at få en fladere mave, et stærkere bækken og blive fri for gener som inkontinens.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken