En guide til håndtering af ADHD

ADHD er en forstyrrende adfærdslidelse, som påvirker 8-10% af alle børn i skolealderen. Er dit barn blevet diagnosticeret med ADHD kan du ofte føle dig overvældet og usikker på, hvordan du skal håndtere det.

En guide til håndtering af ADHD

Hvis dit barn er diagnosticeret med ADHD, så kan du være forvisset om, at det kan være nemt at holde lidelsen under kontrol, hvis den håndteres korrekt.

En guide til hvordan du håndterer ADHD

Følgende er en guide til håndtering af ADHD, som kan hjælpe dig med at sikre, at du og dit barn er i stand til at håndtere diagnosen. Det første vigtige trin på vejen mod at kunne håndtere ADHD er at forstå, hvad dit barn går igennem.

Læs så meget du kan om lidelsen, og forsøg at finde så meget information som muligt om den. Når du har gjort dette, er du nødt til at sikre dig, at du træffer en beslutning om de rigtige behandlinger for dit barn. Der er mange forskellige muligheder for behandlinger.

De inkluderer medicinering, adfærdsterapi og alternative behandlinger såsom megavitamin-behandling og diæt-manipulation. Det er op til dig at afgøre, hvilken behandling der vil være bedst egnet for dit barn. Når du har fulgt disse trin, er du på rette vej, men der er stadig flere ting, som du kan gøre for at hjælpe dit barn til bedre at kunne håndtere sin lidelse.

Det næste du bør gøre, er at søge hjælp fra professionelle - ikke blot for dit barns skyld, men også for din egen. Dit barn bør modtage adfærdsterapi. Dette vil give dit barn de egenskaber, som det behøver, for at kunne tackle ADHD på en daglig basis.

Bliv bedre til selv at håndtere børn med ADHD

Du har sikkert heller ikke overvejet selv at modtage hjælp fra en professionel, men det kan være lige så gavnligt. Du vil lære, hvordan du kan håndtere de unikke udfordringer, som er forbundet med at være forælder til et barn med ADHD.

Det er også et rigtig godt sted at stille de spørgsmål, som du måtte have, og lære mest muligt om ADHD. Du vil også få mulighed for at møde andre, der er I samme situation som dig, og du vil kunne høre, hvilke behandlinger der fungerede bedst for dem.

En sidste ting, som du bør gøre, for at kunne håndtere ADHD, er, at være talsmand for dit barn. Snak med dit barns lærer om de behov, som dit barn har i klasseværelset, og sørg for at disse behov bliver mødt.

Følg jævnligt op på dit barns fremskridt i samarbejde med læreren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken