En guide til Mindfulness

Mindfulness er blevet utroligt populært igennem de seneste par år. Men det er en praksis som har eksisteret i mange tusinde år. Mindfulness stammer oprindeligt fra den buddhistiske lære. Sidenhen er den blevet integreret i den vestlige kultur. Det var primært psykologerne og psykiaterne, der indså muligheder i mindfulness.

En guide til Mindfulness

Der findes utallige undersøgelser, som viser positive resultater i forhold til psykiske lidelser og almindelige fobier. Efter psykologerne og psykiaterne begyndte at anvende mindfulness i deres praksis, er anvendelsen blevet udbredt. I dag bruges mindfulness af næsten alle. Uanset socialklasse, køn, alder. Det vigtigste er, at man tror på det.

Mindfulness går ud på at man vænner sin hjerne og bevidsthed til at slå autopiloten fra. Alle kender fornemmelsen af, at man starter med for eksempel at spise en bolle, og før man ved af det, er man færdig med den. Eller en erindring af at man sætter sig ind i bilen, og pludselig er man ankommet til destinationen. Mindfulness går ud på, at man lærer hjernen og bevidstheden ikke at gå på autopilot.

Succes med Mindfulness

Når man er succesfuld med sin mindfulness, er man opmærksom på alle ens omgivelser. Vel og mærke uden at dømme. Man indtager sine omgivelser som et uskrevet stykke papir. Man er bevidst om dem. Herved tager man tempoet ud af dagligdagen. Derudover fjernes autopiloten, så man er bevidst om sine ubevidste handlinger. På denne måde kan man se tingene mere klart. Man får mere overskud, og har nemmere ved at planlægge. Denne klarhed giver en øget følelse af kreativitet, og mulighed for at fokuserer på en ting.

Der er mange måder at lære mindfulness på. Der er selvhjælpsvideoer og CDer, man kan starte med. Der er artikler man kan læse, og en masse øvelser at starte med. Føler man den gavnlige effekt af mindfulness er der heldagskurser og seminarer man kan deltage i.

Alle kan lære mindfulness

Mindfulness er nemt at lære og der findes mange simple teknikker til det. Det kan dog tage noget tid at mestre. Så såfremt at du indleder dig på mindfulness skal du ikke tabe modet fordi du føler din udvikling går i stå. Det betyder blot at du langsomt er ved at mestre teknikken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken