Få mere selvværd

Alle siger det, det hele handler om selvværd og det er for så vidt også korrekt, for det hele starter hos dig selv. Det er dig der ene og alene, er herre over dit eget værd og attitude overfor omverden. Er attitude vigtigt for ens selvværd? Ja, i allerhøjeste grad, hvis du ser selvsikker ud i blikket og har en rank holdning, er pæn i tøjet, så udstråler du næsten automatisk selvtillid. Du behøver ikke nødvendigvis at mene, du er den fødte livsstils-ekspert med et kosteskaft i ryggen og en lidt for kæk attitude, du skal bare være dig selv og rette ryggen, som man siger.

Få mere selvværd

At være sig selv kan også være svært, for hvem er jeg? Og ja, måske vil du finde ud af, at det er her, du må begynde. Du skal starte  med at finde ud af, hvem du er, og hvad du står for. Når du har fået dette nogenlunde på plads, vil du også automatisk, rette dig mere og mere op, få mere selvtillid, lyst til at se dig i spejlet hver morgen og sige "du er god nok".

Selvværdet kan boostes på mange måder

Du kan slanke dig, hvis du har behov for det, spise sundt - sund mad giver vitaminer, gå til samtaleterapi - det er altid godt at tale med nogen om sine udfordringer, dyrke motion, læse selvhjælps bøger - hvordan har andre gjort, tale med gode venner og søge hjælp der, gøre ting du aldrig troede, du skulle prøve, eksempelvis riverrafting, bjergklatring eller faldskærmsspring - dette er der mange mennesker, der oplever et kick til deres selvværd, ved at udfordre sine egne evner. Mest af alt, skal du lære at elske dig selv og få en grundlæggende tro på, at det du gør, er rigtigt for dig samt at de fleste mennesker du omgiver dig med, ikke er sat i verden, for at kritisere dig, men for at hjælpe.

Læs også vores uddybende temaserie om selvværd her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til at få mere selvværd, nyheder og tilbud på email

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken