Fem tips til din jobansøgning

Jobsøgning er en af de mest stressende opgaver, vi alle er nødt til at gennemgå. Uanset hvor sikker du er på dine færdigheder og din evne til at udføre bestemte opgaver, kan det gå ud over dit høje humør og selvværd, hvis det tager lang tid at finde et job. En jobansøgning er det, der gør forskellen mellem at få jobbet og ikke få jobbet. Selv hvis du har færdighederne, skal du skræddersy din ansøgning, så du sikrer, at det svarer til det job, du søger. Her er et par tips til at hjælpe dig med din jobansøgning.

Fem tips til din jobansøgning

Skræddersy din jobansøgning til at passe til opgaven

Du må ikke sende et standard CV for hvert job, du søger. Ved hjælp af jobbeskrivelsen, skal du identificere de opgaver, der kræves til jobbet. Lav så et diagram over, hvordan du har evnerne til at gøre det. Sørg for, at disse er fremherskende og synlige i dit CV, så du skiller sig ud fra de mange andre ansøgere.

Brug nøgleord i din jobansøgning

Identificér nogle vigtige nøgleord i jobansøgningen og brug dem i dit CV. Arbejdsgivere vil ofte foretage en nøgleordssøgning i deres indledende screening af ansøgere, og dette er måden, hvorpå du sikrer, at du kommer igennem den.

Hav et klart format - Det styrker din jobansægnings fremtoning

Gør den øverste del af dit CV adskilt. Brug en lidt anden skrifttype og størrelse, så den skiller sig ud. Når arbejdsgiverne ser gennem hundredvis af CV’er ad gangen, er det et vigtigt trick at gøre en indsats for, at gøre dit CV lidt mere mindeværdigt.

Vær kortfattet og specifik - Ingen gider læse en rodet og langtrukken jobansøgning

Arbejdsgiverne har ikke for meget tid til at se gennem jobansøgninger. Det er op til dig at sørge for, at de kan få det mest mulige ud af at se på dit CV. Gør overskrifterne i relevante kompetencer fede, omarranger dit CV, så de mest relevante oplysninger er øverst.
Hvis du på den anden side konkurrerer om en intern stilling med et par andre mennesker, og du ved, at arbejdsgiverne omhyggeligt vil undersøge CV’et, kan det være en god idé at medtage alle de oplysninger, du kan.

Fremhæv hvor unik, du er - Din jobansøgning skal fremstille dig som individ

Saml de færdigheder, som er mest relevante for jobbet, så din ansøgning skiller sig ud fra andres. Det er bedst, hvis du sikrer, at din ansøgning afspejler, hvorfor du er den bedste person til jobbet, så du kan garantere en samtale for at præsentere dine evner og få det ønskede job.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken