Flyskræk

Den ide, at en person kan være bange for at flyve, er ikke noget nyt. Millioner af mennesker oplever et vist omfang af angst for at flyve. For nogle af dem, der er bange for at flyve, er angsten overskuelig nok til, at de kan flyve i et fly med blot et mindre omfang af ubehag. For andre kan flyskræk være så udtalt, at selv det, at komme på et fly, er umuligt.

Flyskræk

En sand fobi har indflydelse på både krop og sind. Når en person virkelig, virkelig er bange for at flyve, kan intensiteten af denne frygt manifestere sig på en række fysiske måder. Der er tilsyneladende ingen verdens ting, man kan gøre for at få denne person på flyet. 

Der er en række ting, der kan gøre et menneske bange for at flyve. I denne efter-9-11 tilværelse, er listen over årsager, der kan gøre en person virkelig bange for at flyve, blevet endnu længere.

Definitionen af flyskræk

For at sige det så rent ud som muligt, er en person, der er bange for at flyve, en person, der har en angstlidelse. Visse mennesker vil opleve denne angst, mens de er på et fly. Andre kan føle denne angst, selv før de sætter fod på flyet. Andre har en angst for at flyve, der er så alvorlig, at bare talen om flyvemaskiner kan gøre dem utilpas.

Som før nævnt kan nogle mennesker klare disse bekymringer og flyve alligevel. Andre kan det ikke, og afholder sig helt fra at flyve. De årsager (eller udløsende faktorer), der motiverer dem, der er bange for at flyve, kan omfatte følgende:

  • En frygt for turbulens eller vejrforhold mens i luften.
  • Den proces, der er involveret med at gå gennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen.
  • En generel frygt for højder.
  • En generel frygt for at skulle flyve over vandet. Nogle er mere specifikt bange for, at flyet rent faktisk lander i vandet.
  • En frygt for mørke, som på et fly normalt vil sige at skulle flyve, mens det er mørkt udenfor.
  • En generel frygt for det ukendte. Der er en række elementer, der er forbundet med at flyve, som en person kan føle er helt uden for deres kontrol.
  • En generel frygt fremkaldt af en viden om flyulykker. Denne angst kan eksistere på trods af, at statistikken har vist igen og igen, at det er sikkert at rejse med fly.
  • En generel frygt for at være i et lukket rum i en længere periode.
  • En evne til at forarbejde de syn, lyde og fornemmelser, der normalt er forbundet med flyrejser.
  • Angst fremkaldt på grund af tidligere traume eller forstyrrelse forbundet med at rejse med fly.

Med disse og andre grunde er det ikke svært at forstå, hvorfor nogle mennesker er virkelig bange for at flyve.

Men det er muligt for de fleste personer at overvinde denne fobi. Medicin kombineret med terapi kan gøre meget for at fremme et menneskes forståelse og håndtering af flyskræk. Der er andre ting, en person kan gøre for at ende, så godt.

Overvind din frygt for at flyve

Det første skridt mod overvindelse af flyskræk er at indrømme, at frygten overhovedet eksisterer. Fra dette punkt, kan en person begynde at undersøge, hvad mulighederne er.

Der er mange muligheder til rådighed for dem, der ønsker at forstå, hvorfor de er bange for at flyve, og hvad de kan gøre for at overvinde denne frygt permanent. 

En smule online forskning vil afsløre, at der er et stort udvalg af programmer til rådighed for dem, der er bange for at flyve. Disse programmer kan hjælpe dig med at løse og overvinde problemet. Terapi og medicin er helt sikkert også i stand til at hjælpe en.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken