Former for depression - let, middel og svær depression

Depression er en folkesygdom som rammer vidt og bredt. Efter den senere tids aftabuisering vurderes det at omkring 500.000 mennesker på et tidspunkt i deres liv kommer til at lide af en depression, og nogle af disse vil ende i en svær depression. Herunder gennemgår vi typerne af depression og fortæller, hvad du kan gøre ved problemet.

Former for depression - let, middel og svær depression

Depression i forskellige kategorier

Typisk kategoriseres depressioner i tre grader; let, middel eller svær depression, og de vil ofte blive behandlet på forskellige måder. Hvad der virker mod en let depression vil altså ikke nødvendigvis være nok i sig selv til at dæmpe en svær depression, og da en svær depression er en helt anden størrelse vil effekten ofte være mindsket.

Tit ser man, at behandlingen af en svær depression inddrager elementer fra både let og middel depression, og at det er disse elementer, der i samspil har en effekt på svær depression. Man kan lidt forenklet sige, at man angriber depressionen fra flest mulige sider, så den dermed får de dårligst muligt vilkår.

Herunder gennemgår vi, hvad der kendetegner let, middel og svær depression, og hvad man kan gøre for at komme lidelsen til livs.

Kvinde med svær depression

Let depression

En let depression kan forårsages af f.eks. langvarig stress, familiære forhold, akut dødsfald i familien. Denne depressionsform gør personen, der bliver ramt, mindre motiveret, mindre glad og med mindre interesse for sine omgivelser.

Behandlingsmulighederne er mange når det drejer sig om en let depression. Typisk undgår man at medicinere, når der er tale om en let depression. Derimod benytter man sig oftest af samtaler med sin læge for at finde roden til depressionen og give patienten værktøjerne til at håndtere det.

En let depression kan gå i sig selv igen, selvom dem ikke behandles, men det tilrådes alligevel at søge læge, hvis man har mistanke om at være ramt, for man kan også risikere, at den udvikler sig til en værre grad.

Middel depression

En middel depression rammer på samme måde som en let depression, dog kan patienten have svært ved almindelige dagligdags gøremål. Bare det at komme op kan begynde at blive en udfordring, og arbejdet samt andre pligter begynder at blive en kamp. Patienten kan føle en trang til isolation fra omgivelserne, da følelsen af ikke at føle sig forstået og accepteret af sine nærmeste ofte opstår.

Behandlingen for en middel depression varierer fra læge til læge. De fleste vælger samtaleterapi kombineret med lettere medicinering.

Svær depression

Den sidste og mest alvorlige form for depression kaldes svær depression. Med svær depression udviser patienten en forstærket udgave af symptomerne for let- og middeldepression, men får også selvmordstanker. Her er verden gået hen og blevet sort og lyset er forsvundet.

Selv små dagligdags ting som at stå op, gå i bad, lave mad og tage tøj på kan blive en lang hård kamp med en svær depression, og patienten vil ofte få oplevelsen af lægge omgangskredsen til last, og undgår derfor typisk kontakt med venner og familie.

De fleste i dette stadie er udmærket klar over, at der er noget alvorligt galt med dem, men som med alkoholikere er det det første skrid, der oftest er sværest at tage. Behandlingen for en svær depression er typisk medicinering og samtaleterapi og til tider kan en indlæggelse være nødvendig.

Overvind svær depression med lydbog

Der er hjælp at hente, både til let, middel og svær depression

Et godt middel til at overvinde sin depression er en terapeutisk lydbog designet til formålet, ligesom Mindly.dk's "Kom ud af depression". Uanset om du lider af let, middel eller svær depression, vil du kunne få gavn af den, og ved let og middel depression vil den ofte kunne fungere som den primære behandlingsform eller sågar den eneste.

Ved de værre udgaver af middel depression og ved svær depression vil den kunne fungere som et effektivt supplement til behandlingen, og kan benyttes som ens egen personlige terapeut, der altid er til rådighed, hvis man har brug for det. Det giver en stor fleksibilitet i ens behandling, især ved svær depression, hvor følelserne kan være særligt hæmmende.

Uanset om du lider af let, middel eller svær depression vil lydbogen Kom ud af depression give dig et effektivt og billigt redskab med de bedste forudsætninger for at komme depressionen til livs. Der er tilfredshedsgaranti og 14 dages fuld returret, selv på digitale bestillinger, og der er oven i købet gratis fragt på CD'er.

Tag kampen op mod let, middel eller svær depression i dag med den effektive lydbog fra Mindly.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken